Dobeš: V Hnutí pro sport se bude angažovat i Karel Abraham

20.12.2012 20:34

Hnutí pro sport oficiálně zahajuje svou činnost. Členem jeho přípravného výboru bude nově i předseda Českého svazu motocyklového sportu Karel Abraham. Hnutí navíc bude mít plnou podporu Českého svazu tělesné výchovy, jak potvrdil předseda ČSTV Miroslav Jansta.

Dobeš: V Hnutí pro sport se bude angažovat i Karel Abraham
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Josef Dobeš

Iniciativa Hnutí pro sport, jež se chce zaměřit na zlepšení podmínek pro rozvoj českého sportu a rozvoj aktivního životního stylu, zahajuje oficiální činnost. Na tiskové konferenci to uvedl zmocněnec Hnutí pro sport, poslanec Josef Dobeš. „Splnili jsme všechny zákonem stanovené podmínky pro to, aby Hnutí pro sport mohlo začít oficiálně fungovat,“ oznámil Dobeš.

Součástí konference bylo i oznámení o dalším vývoji v personálním obsazení vedení Hnutí. „V horizontu šesti měsíců bude uspořádána volební konference. Do té doby bude nejvyšším orgánem Hnutí pro sport jeho přípravný výbor,“ uvedl Dobeš a potvrdil, že jedním z členů přípravného výboru bude i předseda Českého svazu motocyklového sportu Karel Abraham. „Jsem přesvědčen, že jeho zkušenosti budou pro Hnutí obrovským přínosem,“ prohlásil Dobeš.

Podporu Hnutí přislíbil na konferenci i předseda ČSTV Miroslav Jansta. „Snahy Hnutí pro sport jsou pro budoucnost českého sportu důležité. Proto Hnutí bude mít ze strany ČSTV plnou podporu,“ řekl.  

Dobeš neopomněl zmínit rostoucí popularitu Hnutí. „V uplynulých týdnech jsme navštívili řadu krajů a debatovali s tamními sportovci a funkcionáři o tom, jak sportu pomoci. Na lidech bylo vidět, jak jsou tou myšlenkou nadšeni. Řada z nich nám okamžitě nabídla svou spolupráci, máme již více než 180 zájemců, kteří by chtěli zřizovat místní pobočky Hnutí, a další budou nepochybně přibývat,“ oznámil.

Jedním z aktuálních cílů Hnutí je získat pro sportovce větší finanční podporu od státu. „Již je podán pozměňovací návrh, kterým by se státní podpora sportu pro příští rok navýšila o 800 milionů korun, z čehož by 300 milionů bylo určeno přímo pro jednotlivé tělovýchovné jednoty,“ připomněl Dobeš. V následujících týdnech podle něj budou členové Hnutí pracovat na přípravě volebního sjezdu. 

Hnutí pro sport se od svého založení těší velkému zájmu významných sportovních funkcionářů i úspěšných sportovců. Tiskové konference se tak kromě Miroslava Jansty a Karla Abrahama zúčastnili i prezident Ústředního automotoklubu Oldřich Vaníček, mistryně světa v gymnastice Věra Černá, mistr světa v krasobruslení René Novotný či držitel dvou olympijských medailí ve veslování Václav Vochoska.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…