Krojované dívky a zdravice v češtině. Máme fotky, jak vítali Zemana v Tádžikistánu

25.11.2014 17:25

Prezident Miloš Zeman v úterý odpoledne místního času ukončil oficiální návštěvu Kazachstánu a armádním letounem se přemístil do Tádžikistánu. V hlavním městě Dušanbe se ve středu setká s prezidentem Emomaliem Rahmonem a dalšími představiteli. ParlamentníListy.cz přináší sérii fotografií pořízených hned po přistání.

Krojované dívky a zdravice v češtině. Máme fotky, jak vítali Zemana v Tádžikistánu
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman po přistání v Dušanbe, hlavním městě Tádžikistánu

Po dvou dnech strávených v přepychově vybudované kazašské metropoli Astaně se prezident Miloš Zeman armádním Airbusem přemístil do Dušanbe, kde ve středu zahájí oficiální návštěvu Tádžikistánu, tedy v pořadí druhé středoasijské země.

Během úspěšné návštěvy Kazachstánu byly českými podnikateli, kterých s sebou prezident do letadla vzal kolem osmi desítek, uzavřeny kontrakty za 450 milionů dolarů, tedy asi 9 miliard českých korun.

Ještě před odletem z Astany se Miloš Zeman ve svém hotelu sešel se svým českým mediálním doprovodem, kdy nejen shrnul zásadní body své návštěvy Kazachstánu, ale reagoval i na domácí a zahraniční politické dění.

Ve středu už českou hlavu státu čeká program v Dušanbe. Dopoledne místního času (o čtyři hodiny více oproti ČR – pozn. red.) bude přijat tádžickým prezidentem Emomaliem Rahmonem, promluví na česko-tádžickém podnikatelském semináři a zúčastní se podpisu smluvních dohod mezi Českem a Tádžikistánem. Do Prahy se prezident ze střední Asie vrátí ve čtvrtek navečer.

Foto: Radim Panenka, ParlamentníListy.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…