Policista sliboval vymazání bodů za osm tisíc

19.08.2010 10:10

Pracovník pražské městské policie sliboval řidiči, kterému hrozilo odebrání řidičského průkazu, že mu za osm tisíc korun vymaže trestné body v registru. Splnit to však nemohl, strážníci do databáze přístup nemají.

Policista sliboval vymazání bodů za osm tisíc

Osm tisíc korun nabízel řidič, kterému hrozilo odebrání řidičského průkazu jednomu administračnímu pracovníky pražské městské policie za to, že mu vymaže trestné body v registru. Pracovník na nabídku přistoupil.

Řidič však hned poté, co policista o nabídku projevil zájem, vše ohlásil na policii a a ta si pro strážníka přišla zrovna ve chvíli, když si úplatek strkal do kapsy.

Policisté do registru přístup nemají

„Strážník je ve vazbě a za trestný čin braní úplatku a zneužití pravomoci veřejného činitele mu hrozí až osm let vězení," uvedl vedoucí 8. oddělení kriminální policie Pavel Just. Na policii s okamžitou platností končí.

Strážník však prodával zajíce v pytli, protože nemá přístup do registru přestupků, kde by mohl body vymazat. „Žádný strážník nemůže nikomu vymazat body. Jednoduše proto, že nikdo z nich nemá přístup do registru přestupků, kde by mohl zjistit, kolik bodů řidič dosáhl," řekl k případu náměstek pražského primátora Rudolf Blažek.

Více:

Vzala úplatek za 400 tisíc, soud bude trvat dva dny

Policistka brala úplatky, Klaus jí dal milost

Huml: Úplatky bych řešil týmem provokatérů

Šéf odborů policie: Policii před volbami nikdo zneužívat nebude

Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…