Windows pro vyvolené, ostatním T 602. Tak je to prý u policie

27.08.2010 16:38

Podle jednoho z těch, kteří v oblasti bezpečnosti státu pracují již celá desetiletí, je stav této oblasti katastrofální. A současný šéf vnitra John ji prý zlepší jen stěží.

Windows pro vyvolené, ostatním T 602. Tak je to prý u policie

Bohuslav Dokoupil, který v oblasti bezpečnosti státu pracuje již 23 let uveřejnil na webu Haló novin kritický článek na adresu šéfa vnitra Radka Johna (Věci veřejné) a stavu resortu obecně. Ani na jednom nenechal nit suchou.

Od tří k nule

"Co nedokázal ministr Ruml, to dokázal ministr Langer. Co nedokázal Langer, to dokáže ministr John. Jestli tvrdím, že za Ivana Langera šlapala Policie ČR od pěti k nule, mýlil jsem se, protože nyní to bude od tří k nule," nebere si servítky Dokoupil.

Ten se opřel kromě celého vedení vnitra zejména do jeho šéfa. "Radek John, dříve novinář z Mladého světa, kde psal velmi čtivé články, se stal ministrem, a navíc ještě vnitra. Po převratu dělal novinařinu v americké televizi, pardon, TV Nova, a nyní je politikem. Vždyť on ale o vnitru, zejména policii, například, jak funguje, nic neví!" rozčiluje se pisatel.

Windows jen pro vyvolené

Opřel se ale také do hmotného vybavení policejního sboru, kteéý je podle něho velmi zastaralé. "Pokud si někdo myslí, že se používá program Windows, tak nemá zcela pravdu. Ten používají jen zástupci vedoucího oddělení a vedoucí oddělení na Službě kriminální policie a vyšetřování. Podřízení pracují s programem T 602," popisuje hrozivé technické zázemí policisté Dokoupil.

Podle něj se nelze divit, že na základě kroků ministra vnitra Radka Johna bude docházet k masivnímu odchodu mnoha zaměstnanců.

Hromadné odchody

"Budou odcházet dvě skupiny lidí - jednak lidé, kteří slouží deset až patnáct let, a jednak, a to je daleko horší, lidé s 25 a víceletou praxí´, " lituje Dokoupil.

Resort vnitra má v následujícím roce ušetřit až 8,3 miliard korun. Spořit tak musí nejen na mzdách, ale také dalších aspektech práce.

Více čtěte:

Johnova metropolitní policie. Budí obavy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…