Paroubek ohrnul nos nad novinářem Kmentou: Platí ho Babiš

25.01.2012 12:52

MF Dnes spekuluje, že pokud by vražda kmotra podsvětí Františka Mrázka souvisela s vraždou jeho známého z bezpečnostní agentury Jiřho Kubína, k níž došlo o půldruhého měsíce později, zužuje se na motivy související s vlastnictvím kompromitujících materiálů na politiky ČSSD. Tehdejší premiér a předseda ČSSD Jiří Paroubek to naprosto odmítá. Jde prý o spekulace redaktora Kmenty, který je v žoldu miliardáře Andreje Babiše.

Paroubek ohrnul nos nad novinářem Kmentou: Platí ho Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Mrázka prý mohli nechat popravit politici, kteří se báli kompromitujících materiálů. Těmito spekulacemi se v MF Dnes zabírá Jaroslav Kmenta, který se zavražděním Mrázka již léta zabývá. Staví na výpovědí Vladimíra Petruse, jenž byl odsouzen na patnáct let do vězení za to, že si objednal vraždu Jiřího Kubína. Právě spolumajitel bezpečnostní agentury Lenia měl prý dodat Mrázkovi CD s kompromitujícími materiály na politiky ČSSD Petrus, je o tom ochoten vypovídat, ale jen pod podmínkou, že bude znovu otevřen jeho případ, aby se ukázalo, že je odsouzen neprávem.

Bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek se podobným dedukcím jen směje. „Já o tom vůbec nic nevím, jsou to nějaké nesmysly, které mi přijdou jako z Absurdistánu. Pana Kmentu platí Mladá Fronta a především také pan Andrej Babiš, atd., že snad není nutno to dále vysvětlovat. Doporučoval bych se zeptat pana Babiše,“ řekl pro ParlamentníListy.cz Paroubek, bývalý předseda ČSSD, který stranu již opustil a je předsedou nově zformulované partaje NS – LEV 21. století.

V článku je zmiňován i expremiér a expřededa ČSSD Stanislav Gross. Podle Petruse měl Kubín i zakázku odposlechu i v bytě Stanislava Grosse a dalších politiků ČSSD. „Nevím, kde to kdo vzal, ale zdroj je nepřesný. Je z toho zřejmé, že buď mnoho pravdivých informací nemá a jen fabuluje, aby byl zajímavý, nebo si záměrně vymýšlí. Lenia u mě v bytě dělala jen zabezpečení na PCO a to jen půl roku v roce 1999, do dubna 2000. Od nich to však převzala a výhradně kontrolovala policie,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Gross.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tom

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…