ČSOB: Penzijní připojištění si v tomto roce uzavřelo již 63 000 nových klientů

25.10.2012 8:30

S ČSOB Penzijním fondem Stabilita si smlouvu o penzijním připojištění (tzv. třetí pilíř) v tomto roce uzavřelo více než 63 000 nových klientů. V souvislosti s plánovanými změnami od 1. 1. 2013 si také od začátku roku klienti navýšili pravidelný měsíční příspěvek na penzijní připojištění v průměru o více než 300 Kč. Průměrná výše příspěvku na nových smlouvách činí cca 550 Kč.

ČSOB: Penzijní připojištění si v tomto roce uzavřelo již 63 000 nových klientů
Foto: Archiv
Popisek: ČSOB - logo

Na penzi si v České republice spoří přibližně 4,6 milionu osob. Do konce září ČSOB sjednala na 63 tisíc smluv o penzijním připojištění, což je o 15 tisíc více než za stejné období v minulém roce. Do konce listopadu odhaduje příchod až 20 tisíc dalších klientů.

„I když je v dnešní době trh relativně nasycený, stále je mnoho lidí, kteří přemýšlí o sjednání penzijního připojištění. Pokud tak chtějí učinit se stávajícími podmínkami a výhodami, jako jsou garance černé nuly nebo možnost výběru poloviny peněz po patnácti letech spoření, mají tuto možnost jen do konce listopadu. Poté se stejně jako současní klienti penzijního fondu po 1. 1. 2013 stanou účastníky transformovaného fondu,“ říká Karel Svoboda, generální ředitel ČSOB Penzijního fondu Stabilita.

Kvůli změnám týkajících se poskytování státního příspěvku se mnoho klientů ČSOB Penzijního fondu Stabilita rozhodlo navýšit své pravidelné měsíční příspěvky. Nejčastěji si klienti navyšovali na 300 Kč, a to proto, aby si udrželi státní příspěvek. Stalo se tak v případě 18 % stávajících klientů. Přibližně 6 % klientů navýšilo svůj příspěvek na 1 000 Kč, přičemž důvodem této změny je získání maximálního státního příspěvku 230 Kč od Nového roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSOB

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…