Městské části pokládají dotace z magistrátu za nespravedlivé

26.02.2013 15:18

Svaz městských částí hlavního města, jehož členy jsou tzv. malé městské části, je nespokojen s dotacemi z magistrátu. Jeho zástupci se proto rozhodli problematiku řešit s primátorem Svobodou. Dohodli se na tom na dnešním zasedání v Praze-Dubči.

Městské části pokládají dotace z magistrátu za nespravedlivé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

„Velké části jsou finančně zvýhodňovány, což pokládáme za nespravedlivé,“ uvedla starostka Městské části Praha-Slivenec Jana Plamínková. „Budeme usilovat o to, aby úředníci na magistrátu připravili jiný model poskytování dotací městským částem,“ konstatoval Jiří Haramul, starosta Městské části Praha-Březiněves.

„Jde nám o systémové řešení,“ doplnil Jaroslav Tošil, starosta Městské části Praha-Dubeč.

Představitele Svazu městských částí jsou rovněž nespokojeni s poklesem dotací do mateřských a základních škol, jichž jsou zřizovatelem. Budou proto usilovat o to, aby vrcholní představitelé magistrátu vyvinuli iniciativu ve smyslu změny příslušných zákonů.

„Nebojujeme jen za sebe, ale i za ostatní, které finanční propad rovněž pocítily. Změna rozpočtového určení daní totiž způsobila propad příjmů ze státního rozpočtu,“ řekla předsedkyně svazu a starostka Městské části Praha-Šeberov Petra Venturová, která bude v této souvislosti interpelovat pražské zastupitele na jejich zasedání, které se uskuteční 28. 2. 2013. Svaz bude také po magistrát požadovat vypracování koncepce základního školství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …