ČRo: Jubilejní ročník festivalu Prix Bohemia Radio se uskuteční v Praze

05.03.2013 16:48

Jubilejní 30. ročník Mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio 2013 se letos nově uskuteční v Praze.

ČRo: Jubilejní ročník festivalu Prix Bohemia Radio se uskuteční v Praze
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Festival zahájí 4. listopadu slavnostní koncert Symfonického orchestru Českého rozhlasu, závěrečný večer s předáním cen proběhne 7. listopadu. Letošní festival ocení soutěžící ve čtyřech kategoriích, předány budou i Cena Jiřího Ješe a Cena Karla Kyncla.

V letošním roce jsou vyhlášeny čtyři soutěžní kategorie – Dokument, Drama, Pořad o hudbě a Autoanonce – Self promotion. Kategorie Dokument bude věnována české i zahraniční tvorbě s udílením mezinárodní ceny. V dalších třech kategoriích, Drama, Pořad o hudbě a Autoanonce – Self promotion, bude přehlídka otevřena českým a slovenským pořadům.

Soutěžit mohou pořady, které byly vytvořeny v době od 1. ledna 2012 do 30. června 2013. Do soutěže budou přijaty všechny pořady, které odpovídají zadání a budou zaslány na CD (wav nebo MP3) s řádně vyplněnou přihláškou nejpozději do 30. června 2013 na adresu Český rozhlas, kancelář CUTSP - Prix Bohemia Radio, Vinohradská 12, 120 99, Praha 2 nebo elektronicky na adresu festival@rozhlas.cz. V případě I. kategorie je nutné dodat synopsi a scénář v originálním a v anglickém jazyce.

V rámci festivalu bude udělena Cena Jiřího Ješe za nejlepší komentář bez omezení délky, publikovaný v elektronických nebo tištěných médiích od 1. 1. 2012 do 30. 6. 2013. Uzávěrka přihlášek, obsahujících text příspěvku, je 30. 6. 2013.

Dále generální ředitel Českého rozhlasu udělí Cenu Karla Kyncla a uvede některou z rozhlasových osobností do Síně slávy.

Kompletní text vyhlášení letošního ročníku Prix Bohemia Radio včetně tiskopisu přihlášky naleznete v přílohách. Další informace najdete na www.prixbohemiaradio.cz.

MgA. Jakub Čížek
ředitel Odboru komunikace a vnějších vztahů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…