Agentura ochrany přírody a krajiny: Ekologická konektivita v Karpatech

18.07.2020 15:06

Na pouhých dvou stránkách se dozvíte, proč a pro koho je ekologická konektivita důležitá, co ji nejvíce ovlivňuje a ohrožuje, jaký je stav fragmentace krajiny v současnosti a jaký byl například v letech 1950 a 1990.

Agentura ochrany přírody a krajiny: Ekologická konektivita v Karpatech
Foto: red
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR

Jsou zde shrnuty možnosti právní ochrany migračních koridorů a zmíněna důležitost územního plánování včetně příkladu praktického řešení bezpečného průchodu živočichů pod železniční tratí. Leták je jedním z výstupů projektu ConnectGREEN.

Ekologická konektivita v Karpatech na území České republiky v roce 2020 - základní fakta ZDE

Projekt ConnectGREEN - Dejme přírodě přednost

Projekt se zaměřuje na rychlou a postupující fragmentaci krajiny v dunajsko-karpatském regionu a usiluje o zlepšení ekologické konektivity přirozených biotopů – zejména lokalit soustavy Natura 2000 a dalších chráněných území nadnárodního významu. Probíhá v tzv.pilotních územích Karpat v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a Srbsku. Udržení či obnovení ekologických koridorů pomůže zajistit životaschopnost populací velkých šelem - vlka, rysa, medvěda - v Karpatech a zachovat tak jednu z nejrozsáhlejších, vysoce biologicky rozmanitých oblastí s funkčními ekosystémy v Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo kultury přijímá nominace na Státní ceny za rok 2024

16:08 Ministerstvo kultury přijímá nominace na Státní ceny za rok 2024

Ministerstvo kultury přijímá návrhy na udělení ceny v oblasti literatury, překladu, divadla, hudby, …