Armáda ČR: 7. mechanizovaná brigáda má nového velitele

17.12.2017 12:22

V kasárnách generála Zahálky v Hranicích proběhlo slavnostní předání funkce velitele 7. mechanizované brigády „Dukelské“.Po plukovníku Pavlu Lipkovi přebírá od 1. ledna 2018 velení brigády jeho dosavadní zástupce plukovník Jiří David.

Armáda ČR: 7. mechanizovaná brigáda má nového velitele
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Slavnostního nástupu jednotek se zúčastnila řada čestných hostů včetně zástupce náčelníka Generálního štábu – náčelníka štábu generálporučíka Aleše Opaty, velitele Brigády rychlého nasazení rakouské armády brigádního generála Christiana Haberssatera či velitele polské 21. brigády střelců Podhalaňských plukovníka Ryszarda Pietrase. Nechyběli ani bývalí velitelé 7. mechanizované brigády generálmajor Jozef Fedorko, generálmajor Ivo Zbořil, brigádní generál Ivo Střecha nebo brigádní generál Josef Kopecký.

Odcházející velitel plukovník gšt. Pavel Lipka je s hranickou posádkou spjat od roku 1998, kdy nastoupil k tehdejšímu 72. mechanizovanému praporu. Od nového roku pak nastupuje na pozici ředitele odboru rozvoje pozemních sil Sekce rozvoje a plánování schopností Ministerstva obrany.

„Plukovník Lipka je čestným člověkem, který vždy stál za svojí jednotkou a hájil její zájmy. Svým působením se výrazně podepsal na dobrém jméně 7. mechanizované brigády a jsem rád, že právě on nastupuje na pozici ředitele odboru,“ zmínil mimo jiné ve svém projevu generálporučík Opata.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká televize odvysílá  v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

13:21 Česká televize odvysílá v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

Všech 64 utkání právě startujícího mistrovství světa v ledním hokeji odvysílá Česká televize živě. P…