Asociace cestovních kanceláří: Česká republika láká stále více zahraničních turistů

08.08.2017 17:28

Česká republika je dlouhodobě populární destinací nejen pro tuzemské, ale i pro zahraniční turisty. Oblibu ukazují i aktuální data Českého statistického úřadu pro druhé čtvrtletí.

Asociace cestovních kanceláří: Česká republika láká stále více zahraničních turistů
Foto: Asociace cestovních kanceláří ČR
Popisek: Asociace cestovních kanceláří ČR

Narůstající trend v počtu domácích i zahraničních turistů potvrzují data Českého statistického úřadu již od roku 2015. K navýšení návštěvnosti došlo v obou uplynulých čtvrtletích roku 2017. V prvním z nich ČSÚ eviduje více jak 11 % nárůst, v druhém pak dokonce 14 %. Počet Čechů přenocujících v tuzemsku se tak v porovnání s loňským pololetím navýšil o 13 %.

Za stále rostoucí oblibou navštívit Českou republiku stojí především rostoucí kvalita poskytovaných služeb v tuzemsku i množství turistických atrakcí od historických památek, přes adrenalinové zážitky a hory.

Jen od začátku letošního roku se každý měsíc ubytuje v hromadných ubytovacích zařízeních více než milion návštěvníků. Rekordní počet hostů oproti minulým letům zaznamenala Česká republika v červnu, kdy zde přenocovalo na dva miliony turistů.

Nejčastěji Českou republiku navštěvují tradičně Němci, dále pak turisté z Rakouska a Slovenska. Dlouhodobě se k nám vracejí turisté z Ruska, oproti minulému roku došlo k navýšení o 51 %. Počet turistů však nedosahuje stále stejných čísel jako před propadem, který byl v pololetí roku 2015.  Velký nárůst zaznamenali turisté z Číny, kterých přicestovalo o 56 % více. I tak je to stále o téměř 60 tisíc méně turistů než z Ruska. Skok zaznamenala i Indie s 39 % nárůstem, tj. 41 392 turistů. Potěšitelný nárůst turistů je z pobaltských států s více než 10 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…