Česká manažerská asociace k parlamentním volbám 2017

25.10.2017 12:40

Česká manažerská asociace vyzývá novou politickou reprezentaci k nápravě řízení státu, jako první klíčový úkol. Fungování institucí je jednou z největších slabin konkurenceschopnosti České republiky.

Česká manažerská asociace k parlamentním volbám 2017
Foto: Česká manažerská asociace
Popisek: Česká manažerská asociace, logo.

Česká manažerská asociace vyzývá novou politickou reprezentaci k nápravě řízení státu, jako první klíčový úkol. Fungování institucí je jednou z největších slabin konkurenceschopnosti České republiky (Global Competitiveness Report, 2017). Vedle stavu institucí ČR zaostává v infrastruktuře, inovacích a vyspělosti podnikatelského prostředí. Manažeři upozorňují zejména na dlouhodobě nestabilní legislativu (47 % dotázaných, průzkum ČMA 2016) a na vysokou míru byrokracie a administrativy. Již třetí rok ČR v mezinárodní konkurenceschopnosti stagnuje na 31. místě ve světě.

Česká manažerská asociace vyzývá politické strany k zefektivnění fungování státu a jeho struktur a činností státního aparátu, což by mělo přinést uvolnění kreativity a aktivity lidí, kterou tolik potřebujeme. Vybízí k omezení nadbytečného počtu úředníků, jejichž nárůst za uplynulou dekádu je alarmující.

Od státního a veřejného sektoru Česká manažerská asociace očekává výrazné impulzy, které by napomohly zvýšit úroveň ekonomiky. Manažeři a podnikatelská sféra vyzývají k podpoře inovací všeho druhu v celé ekonomice. Většina manažerů zvyšuje konkurenceschopnost svých firem právě investicemi do inovací a nových technologií (64 % dotázaných, průzkum ČMA 2016).

Česká manažerská asociace vybízí k masivní a všestranné podpoře té části ekonomiky a firem, které jsou schopny zajistit přidanou hodnotu a produktivitu na nejvyšší evropské a světové úrovni. To je cesta k vyšší životní úrovni obyvatelstva a udržitelnému rozvoji společnosti.

Česká manažerská asociace (ČMA) je dobrovolným nezávislým sdružením řídících pracovníků – manažerů. Vznikla v roce 1990 a jejím posláním je působit na rozvíjení odborných schopností manažerů i jejich schopnosti vést pracovní týmy. Je jediným sdružením manažerů napříč obory a regiony. Přispívá ke zvyšování podnikatelské výkonnosti, konkurenceschopnosti, etiky řízení, kultury vztahů a odpovědnému postoji manažerů vůči zákazníkům i společnosti jako celku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …