Český rozhlas Plus rozšíří od nového roku své vysílání

30.10.2013 20:05

Od 2. ledna 2014 rozšíří analyticko-publicistická stanice ČRo Plus své stávající vysílání. Každé ráno si tak budou moci posluchači naladit od 6:00 do 10:00 hod. živě vysílaný proud komentovaného zpravodajství s výrazným přesahem do publicistiky.

Český rozhlas Plus rozšíří od nového roku své vysílání
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Ranní vysílání se bude věnovat aktuálnímu dění zahrnujícímu politiku, společnost, vědu a technologické novinky. Výrazný prostor tak dostanou vedle komentovaného zpravodajství i analýzy, glosy a komentáře.

Rozšířené vysílání ČRo Plus se dotkne vysílání na digitálních a internetových platformách, na střední vlně bude stanice vysílat jako doposud od 16. hodiny odpolední. Ranní blok od 6. do 10. hodiny a také podvečerní vysílání ČRo Plus v čase od 17. do 20. hodiny bude přebírat také metropolitní stanice ČRo Regina na pražské frekvenci 92,6 MHz. Přebírané vysílání ČRo Plus v uvedených časech je součástí inovace vysílání pražské regionální stanice ČRo Regina.

René Zavoral, 1. náměstek generálního ředitele Českého rozhlasu, k tomu dodává: „Našim cílem je, aby rozšířené vysílání ČRo Plus vhodně doplňovalo programové portfolio stanic Českého rozhlasu. ČRo Plus je jedinou publicisticko-analytickou stanicí mluveného slova v českém éteru a je důležitým pilířem média veřejné služby. Jsem zároveň rád, že přebíráním pořadů ČRo Plus se současně zpestří i programová nabídka ČRo Regina, která v následujícím roce dozná také výrazných změn.“

Český rozhlas Plus vysílá po celý den v digitálních sítích a na internetu, od 16:00 do 24:00 také na středních vlnách na kmitočtech 639, 954 a 1332 kHz. Od 2. ledna 2014 se pořady ČRo Plus objeví v časech 6:00-10:00 a 17.00-20:00 také ve vysílání metropolitní stanice ČRo Regina na pražské frekvenci 92,6 MHz. Jednotlivé pořady si můžete poslechnout po odvysílání také v iRadiu na adrese www.plus.rozhlas.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rozhlas.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…