Český rozhlas Plus rozšíří od nového roku své vysílání

30.10.2013 20:05

Od 2. ledna 2014 rozšíří analyticko-publicistická stanice ČRo Plus své stávající vysílání. Každé ráno si tak budou moci posluchači naladit od 6:00 do 10:00 hod. živě vysílaný proud komentovaného zpravodajství s výrazným přesahem do publicistiky.

Český rozhlas Plus rozšíří od nového roku své vysílání
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Ranní vysílání se bude věnovat aktuálnímu dění zahrnujícímu politiku, společnost, vědu a technologické novinky. Výrazný prostor tak dostanou vedle komentovaného zpravodajství i analýzy, glosy a komentáře.

Rozšířené vysílání ČRo Plus se dotkne vysílání na digitálních a internetových platformách, na střední vlně bude stanice vysílat jako doposud od 16. hodiny odpolední. Ranní blok od 6. do 10. hodiny a také podvečerní vysílání ČRo Plus v čase od 17. do 20. hodiny bude přebírat také metropolitní stanice ČRo Regina na pražské frekvenci 92,6 MHz. Přebírané vysílání ČRo Plus v uvedených časech je součástí inovace vysílání pražské regionální stanice ČRo Regina.

René Zavoral, 1. náměstek generálního ředitele Českého rozhlasu, k tomu dodává: „Našim cílem je, aby rozšířené vysílání ČRo Plus vhodně doplňovalo programové portfolio stanic Českého rozhlasu. ČRo Plus je jedinou publicisticko-analytickou stanicí mluveného slova v českém éteru a je důležitým pilířem média veřejné služby. Jsem zároveň rád, že přebíráním pořadů ČRo Plus se současně zpestří i programová nabídka ČRo Regina, která v následujícím roce dozná také výrazných změn.“

Český rozhlas Plus vysílá po celý den v digitálních sítích a na internetu, od 16:00 do 24:00 také na středních vlnách na kmitočtech 639, 954 a 1332 kHz. Od 2. ledna 2014 se pořady ČRo Plus objeví v časech 6:00-10:00 a 17.00-20:00 také ve vysílání metropolitní stanice ČRo Regina na pražské frekvenci 92,6 MHz. Jednotlivé pořady si můžete poslechnout po odvysílání také v iRadiu na adrese www.plus.rozhlas.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rozhlas.cz

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

22:03 Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

Akce Hrad plný pokladů nabídne celodenní zábavný kulturní program na hradě Hukvaldy. Formou workshop…