Český statistický úřad: Blíží se další Minisčítání

06.08.2018 17:43

Český statistický úřad v září odstartuje nový ročník Minisčítání. Cílem je zvýšit povědomí mládeže o statistice. V každém kraji vyhrává jedna školní třída.

Český statistický úřad: Blíží se další Minisčítání
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

„Do Minisčítání se naposledy zapojilo 30 tisíc žáků a studentů. Jde o velmi úspěšný projekt, který nabízí unikátní informace o postojích a chování mládeže. Zároveň je jakýmsi tréninkem na sčítání lidu, které proběhne v roce 2021,“ popisuje předseda ČSÚ Marek Rojíček.

Minisčítání je určeno pro žáky 4. až 9. tříd základních škol a pro studenty nižších ročníků víceletých gymnázií. Koná se už počtvrté. Naposledy proběhlo v roce 2015, kdy se do něj zapojilo 1 783 tříd z 614 škol. Tento projekt získal třetí místo v hodnocení odborné poroty v soutěži Eduína 2015.

Nový ročník Minisčítání začne 3. září, a to bezplatnou registrací škol. Od 1. října do 16. listopadu pak budou moci žáci a studenti vyplňovat on line dotazník na webu ZDE.

„Dotazník obsahuje otázky týkající se např. stravy ve školních jídelnách, používání moderních technologií a sociálních sítí nebo čištění zubů. Výsledky žákům umožní přehledné srovnání s ostatními třídami, školami, kraji či s celorepublikovým průměrem. Učitelé je také mohou využít k výuce statistiky v hodinách matematiky nebo občanské nauky,“ doplňuje Marek Rojíček.

ČSÚ ve spolupráci s Českou asociací science center pro letošek rozšířil paletu výher i počet výherců Minisčítání. Ze zúčastněných tříd bude z každého kraje vylosována jedna, která získá vstup do libovolného Science centra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…