Copy General: Nový občanský zákoník stojí už nyní banky i pojišťovny miliony

16.11.2013 14:14

Nový občanský zákoník už nyní stojí banky, pojišťovny, mobilní operátory a další velké poskytovatele služeb až miliony korun. Musí totiž kvůli němu provést právní analýzy dopadů a naráz pak změnit více než polovinu šablon a dokumentů, kterými komunikují se svými klienty.

Copy General: Nový občanský zákoník stojí už nyní banky i pojišťovny miliony
Foto: COPY GENERAL
Popisek: COPY GENERAL

Z pohledu dokumentů se změny vyplývající z nového občanského zákoníku týkají například obchodních podmínek, smluv, pojistek a další tištěné i online korespondence s klienty. To představuje podle externího dodavatele kompozičních systémů a šablon pro klientskou komunikaci Copy General Onsite Services řádově stovky dokumentů v jedné firmě.

„Změny se dotknou přibližně 60 % našich dokumentů a jejich šablon. Nejde přitom o kosmetické detaily, dokumenty bylo potřeba upravit z hlediska terminologie, datací, odkazů na jiné texty i právního souladu. Mimo jiné z důvodu nutné rychlosti realizace změn to pro nás znamená vysoké dodatečné náklady, a jak v úpravě samotných šablon dokumentů, tak i v provozních systémech,“ říká manažerka korespondence České pojišťovny Šárka Felcmanová.

Většina velkých firem už musela se změnami začít, protože by vše nemusely stihnout k 1. lednu 2014, kdy nový zákoník i doprovodná legislativa nabyde účinnosti. Řada firem tak pro změny dokumentů musela oslovit externí dodavatele.

„I při maximálním vytížení jsme kvůli poptávce v souvislosti s novým občanským zákoníkem museli o třetinu navýšit naše kapacity. Změn je celá řada, a pro většinu firem není v jejich silách vyčlenit dostatečné interní kapacity pro jejich provedení. Očekáváme také, že s tím, jak se bude blížit datum účinnosti, služeb externích dodavatelů bude využívat stále více společností,“ potvrzuje Petr Fučík z Copy General Onsite Services, která změny v dokumentech klientské komunikace dlouhodobě realizuje například pro Českou pojišťovnu, Pojišťovnu Generali, ING Pojišťovnu nebo ING Bank.

O Copy General

Společnost Copy General, spolu se sesterskou společností Copy General Onsite Services, patří k předním tiskovým providerům a poskytovatelům komplexních systémových – tiskových i elektronických – řešení pro zákaznickou komunikaci v oblasti střední a východní Evropy. Pro veřejnost ve svých šesti pobočkách tradičně nabízí tiskové a kopírovací služby a fotoprodukt. Firemní klientele poskytuje ve svých produkčních střediscích služby propagačních tisků a dokument managementu. Její sesterská společnost Copy General Onsite Services se pak orientuje na služby v oblasti elektronické a marketingové komunikace a tzv. transakčních tisků (bankovní výpisy, faktury i další klientská korespondence). Pobočka v České republice s více než 200 zaměstnanci je pro společnost „vlajkovou lodí“ s obratem necelých 300 mil. korun. Na českém trhu působí od roku 1992.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…