Den otevřených dveří na Fakultě informačních technologií ČVUT

13.12.2016 22:20

Fakulta informačních technologií Českého vysokého učení technického v Praze pořádá dne 16. prosince 2016 od 9.00 do 15.00 hodin Den otevřených dveří pro uchazeče o studium i ostatní zájemce o dění na fakultě. Hlavní program bude probíhat v Nové budově ČVUT na adrese Thákurova 9, Praha 6 – Dejvice. Přednášky o bakalářském studiu se uskuteční od 9.00 a od 11.30 hodin v Ballingově sále v Národní technické knihovně na adrese Technická 6/2710, Praha 6 – Dejvice.

Den otevřených dveří  na Fakultě informačních technologií ČVUT
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

V rámci dne otevřených dveří nahlédnou zájemci o studium do zákulisí prestižní a moderní fakulty zaměřené na informační technologie. Studenti a vyučující seznámí návštěvníky s průběhem studia a se životem na fakultě i mimo ni. Představí se i jednotlivé studijní obory formou interaktivních ukázek zpracovávaných témat, mezi která patří komunikace s humanoidním robotem či chatbootem, vizualizace na obrazovce s uhlopříčkou 6 m a rozlišením 8K+ nebo programování čipových karet. Jednotlivé obory zpřístupní také své špičkové laboratoře a pro aktivní účastníky jsou připraveny věcné ceny.

Během přednášky o bakalářské studium budou prezentovány požadavky k přijímacím zkouškám, přiblížena náplň jednotlivých oborů i možnost zahraničního studia či sportovního vyžití. U vstupu do Nové budovy ČVUT najdou zájemci infostánek, na kterém si mohou vyzvednout tištěný program, dozvědět se základní informace o fakultě a nechat si poradit, kudy kam. V hlavním atriu pak budou připraveny stánky s detailními informacemi o studiu prezentované jednotlivými zástupci oborů. Dále zde návštěvníci najdou stánek SCIO, studentského kolejního klubu Silicon Hill nebo fakultního portálu Spolupráce s průmyslem, který studentům zajišťuje praxi při studiu. V přízemí Nové budovy ČVUT tak bude připravena pestrá ochutnávka pro ty, kteří se potřebují s informacemi seznámit na jednom místě během krátké doby. Mezi zajímavosti doprovodného programu patří Retroherna, kde si každý může zahrát klasiky všech klasik na tom nejméně moderním hardware, který sice neoplývá výkonem, ale obsahuje duši.

Více informací o programu naleznete na: fit.cvut.cz/dod/2016-12-16 nebo na Facebooku.

Fakulta informačních technologií ČVUT je nejmladší fakultou podobného zaměření v Česku a zároveň nejmladší fakultou ČVUT v Praze, kde působí od roku 2009.  Zaměřuje se na nejmodernější oblasti informatiky a informačních technologií. Nabízí moderní bakalářský, magisterský a doktorský studijní program Informatika. Velký zájem uchazečů o studium umožňuje dynamický rozvoj a výběrovost.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 23 000 studentů. Pro akademický rok 2014/15 nabízí ČVUT svým studentům 110 studijních programů a v rámci nich 441 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2014 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 3000 světových univerzit, ve skupině univerzit na 411. – 420. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering“ bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 101. – 150. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems“ a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě, a stejně tak i v oblastech „Mathematics“ a „Physics and Astronomy“. Více informací najdete na www.cvut.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…