HK: Vladimír Dlouhý - podpora obnovitelných zdrojů není černobílý problém

12.09.2016 18:53

Hospodářská komora ČR zastává názor, že zastavení podpory obnovitelným zdrojům energie pro příští rok může ohrozit plnění evropských závazků, přinést hospodářské škody včetně ohrožení řady pracovních míst a zvýšit ceny pro spotřebitele tepla.

HK: Vladimír Dlouhý - podpora obnovitelných zdrojů není černobílý problém
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„Na jedné straně je pravda, že peníze by se měly vyplácet tehdy, jsou-li respektována pravidla pro jejich uvolňování. Na druhé straně se i v minulosti často postupovalo pragmaticky a řadu transferů by bylo možné z hlediska právního purismu napadnout. Je nutné ovšem vzít v potaz, že jakékoliv narušení současných očekávání investorů často dlouhodobě negativně ovlivňuje ochotu soukromého sektoru financovat investice v energetice. To může ve finále poškodit pověst České republiky jako stabilní země s předvídatelným podnikatelským prostředím i při vědomí, že použitá procedura nebyla perfektní,“ uvedl prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý v souvislosti s dnešní Plenární schůzí Rady hospodářské a sociální dohody ČR za účasti prezidenta ČR Miloše Zemana, který kritizoval právě prostředky poskytované na OZE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústecký kraj obnovuje aktivní spolupráci v regionu srbského Banátu

7:02 Ústecký kraj obnovuje aktivní spolupráci v regionu srbského Banátu

Ústecký kraj v uplynulých deseti letech úzce spolupracoval s regionem srbského Banátu. V letošním ro…