Jihomoravský kraj: Podpora hospicové péče pokračuje i příští rok

23.10.2015 7:33

Jihomoravský kraj připravuje také pro rok 2016 projekt podpory domácí hospicové péče stejně jako v letošním roce podle dosavadních pravidel, které byly projednány s Asociací paliativní péče.

Jihomoravský kraj: Podpora hospicové péče pokračuje i příští rok
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Budou se do něho moci přihlásit všechny subjekty, které mají s touto činností zkušenost. Největší objem práce zřejmě zajistí Diecézní charita Brno, ale své místo na trhu těchto služeb mají i menší organizace. Spolupráce se zatím osvědčuje, očekáváme, že celkový počet klientů, které dotační titul za sedm milionů korun letos pokryje, bude mezi 150 až 200, a bude ještě řada neuspokojené poptávky. Proto příští rok navrhujeme zvýšení dotačního titulu ze sedmi na deset milionů korun. Navíc ještě chceme rozšířit podporu pečujících osob, protože je celá řada spolků, zabývajících se činností ve prospěch pečujících osob, které mají spoustu problémů při náročné péči o osoby blízké. Chceme na tento pilotní projekt vyčlenit jeden milion korun, abychom si vyzkoušeli, kolik se nám přihlásí spolků a jaké bude pokrytí. Spousta lidí si přeje zůstat doma, ale z důvodu psychosociálních problémů jejich příbuzných to není schopna zajistit. Podpora by do budoucna mohla zvýšit počet klientů, kteří by zůstávali jako klienti terénních ambulantních služeb a nebudou zvyšovat poptávku po pobytových službách v domovech seniorů,“ řekl náměstek hejtmana Marek Šlapal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …