Jihomoravský kraj je ve Spolku pro pořádání motocyklové Velké ceny v Brně aktivní

17.12.2015 16:29

Zastupitelstva Jihomoravského kraje a města Brna schválila založení Spolku pro Grand Prix Česká republika na svých jednáních v srpnu 2015.

Jihomoravský kraj je ve Spolku pro pořádání motocyklové Velké ceny v Brně aktivní
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

K podepsání finální smlouvy o založení došlo mezi Jihomoravským krajem, statutárním městem Brnem a Centrálou cestovního ruchu – Jižní Morava 8. října 2015.

Po podpisu smlouvy podnikl Jihomoravský kraj veškeré kroky, které směřovaly k zápisu Spolku do živnostenského a spolkového rejstříku. Bylo však nutné zařídit i drobnější administrativní věci jako například zřízení bankovního účtu a profilu zadavatele a jeho oznámení do Věstníku veřejných zakázek, čehož se aktivně chopil právě Jihomoravský kraj. Ten také inicioval veškeré zákonné kroky k uzavření promotérské smlouvy se společností Dorna Sports.

V polovině října se uskutečnilo jednání na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy mezi zástupci vznikajícího Spolku, ministryní a zástupci Dorna Sports, kde promotér potvrdil návrhem smlouvy zájem na pořádání GP ČR v letech 2016 až 2020.

Usnesení o zápisu Spolku pro Grand Prix Česká republika do rejstříku Krajského soudu obdržel Spolek 30. října 2015.

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje odsouhlasilo na listopadovém zasedání převod 20 milionů korun na nově vzniklý Spolek a stejná částka poputuje z rozpočtu pro rok 2016.

Protože se podle předpokládané hodnoty veřejné zakázky jedná o nadlimitní veřejnou zakázku, musel podle zákona Spolek uveřejnit ve Věstníku veřejných zakázek předběžné oznámení veřejného zadavatele, k čemuž došlo 24. listopadu 2015. V současné době se připravují zadávací podmínky k zahájení jednacího řízení bez uveřejnění. Výzva společnosti Dorna Sports může být odeslána až po uplynutí zákonné třicetidenní lhůty od odeslání uvedeného předběžného oznámení.

O veškerých postupech získává informace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, které se připravuje na zajištění spolufinancování Grand Prix České republiky ze strany státu.

Spolek odeslal 14. prosince 2015 na ministerstvo žádost o dotaci ve výši 30 milionů korun na úhradu části provozních nákladů souvisejících s pořádáním akce.

O postupu Spolek informoval také promotéra závodů, který s ním 11. prosince vyjádřil souhlas a uvedl, že je připravený k uzavření promotérské smlouvy. Jihomoravský kraj svolal na 18. prosince výkonný výbor a členskou schůzi Spolku. Poslední dvě jednání se uskutečnila v neděli a v pondělí  (13. a 14. 12.) v prostorách krajského úřadu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…