Karlovarský kraj nechává zrekonstruovat most ve Svatavě

27.07.2016 19:24

Práce na opravách mostu ve Svatavě na Sokolovsku jsou v plném proudu. Díky kompletní přestavbě by se měla obnovit původní nosnost i kvalita mostní konstrukce. Akci financuje Karlovarský kraj ze svého rozpočtu. Během dnešního kontrolního dne to potvrdil náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Karlovarský kraj nechává zrekonstruovat most ve Svatavě
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

„Rekonstrukce navazuje na stavbu západního obchvatu Sokolova. Větší přestavba mostu proběhla naposledy před padesáti lety, právě proto jej kraj nechává v současnosti opravit. Náklady z krajského rozpočtu dosáhnou 6, 7 milionu korun. Firma s pracemi začala koncem června, zvládne je za 123 dní, poté kraj hotový most předá rovnou k užívání lidem z městysu Svatava i řidičům z okolí," uvedl Jakub Pánik.

Stavebníci nejprve provedli demoliční a bourací práce. „Cílem rekonstrukce dvoupolového železobetonového mostu je zdvižení nosné konstrukce, ošetření nosných prahů a ložisek a obnova vrstev desky,“ vysvětlil Václav Vlček, ředitel Regionálního závodu Západní Čechy SMP CZ, a. s. Podle starostky Svatavy Olgy Gossové se vedení městyse postará o dobudování chodníku v okolí mostu.

Všechny práce pokračují podle harmonogramu a na přelomu září a října by měl most začít sloužit pěším i řidičům ze Svatavy a celého Sokolovska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústecký kraj obnovuje aktivní spolupráci v regionu srbského Banátu

7:02 Ústecký kraj obnovuje aktivní spolupráci v regionu srbského Banátu

Ústecký kraj v uplynulých deseti letech úzce spolupracoval s regionem srbského Banátu. V letošním ro…