Kraj podpoří profesionální hasiče. Pořídí nová nákladní auta k čištění Bořího lesa

01.10.2015 19:00

Dvě nová nákladní auta pro Hasičský záchranný sbor České republiky v hodnotě 7,5 milionu korun bez DPH. A to primárně na řešení problematiky sanace Bořího lesa u Břeclavi, kde od druhé světové války stále ještě leží desítky tisíc kusů nevybuchlé munice.

Kraj podpoří profesionální hasiče. Pořídí nová nákladní auta k čištění Bořího lesa
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Rada Jihomoravského kraje ve čtvrtek 1. října 2015 schválila předběžné oznámení o přípravě zakázky na pořízení dvou nákladních automobilů.

„Letitý bezpečnostní problém Jihomoravského kraje je problematika Bořího lesa u Břeclavi. Vláda rozhodla na základě Bezpečnostní rady státu a podnětu kraje a města Břeclavi o mimořádné finanční pomoci a zahájení sanace území. I kraj přispěje svým způsobem k řešení lokality Boří les. Jedná se o pořízení dvou nákladních automobilů, které budou poskytnuty Hasičskému záchrannému sboru České republiky jako  konečnému příjemci této techniky. Použita bude zejména při čistění Bořího lesa, kde bude docházet k postupnému odstraňování munice, a dále při řešení různých typů mimořádných událostí,“ uvedl hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Jak doplnil, může se jednat o využití techniky při povodních či sesuvech. Například v loňském roce nákladní auta využívali hasiči ve Strachotíně či Bulharech. Nové automobily budou k dispozici nejspíše na jaře příštího roku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…