MHMP: Operátor ICT bude navzdory změně zákona i nadále zveřejňovat smlouvy v registru smluv

25.02.2017 10:30

Městská firma Operátor ICT bude i nadále zveřejňovat smlouvy v registru smluv. Představenstvo tím vyhovělo požadavku předsedy dozorčí rady Radomíra Nepila (ANO), a, i když to už nebude zákonná povinnost, budou všechny smlouvy veřejně dostupné tak, jako tomu bylo dosud.

MHMP: Operátor ICT bude navzdory změně zákona i nadále zveřejňovat smlouvy v registru smluv
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Poslanecká sněmovna schválila novelu zákona o registru smluv, podle které by obchodní korporace založené za podnikatelským účelem, v nichž má stát nebo kraj většinovou majetkovou účast, již nemusely zveřejňovat smlouvy s finančním plněním nad 50.000 Kč. To by se týkalo i městských firem, včetně Operátora ICT.

Předseda dozorčí rady Operátora ICT Radomír Nepil proto okamžitě požádal představenstvo OICT, aby, i v případě schválení novely zákona v Senátu, společnost nadále zveřejňovala své smlouvy.

„Zakládáme si na tom, že společnost Operátor ICT je maximálně transparentní, a přestože nebude povinnost smlouvy zveřejňovat, požádal jsem představenstvo, aby v jejich zveřejňování pokračovalo,“ říká Radomír Nepil, předseda dozorčí rady Operátora ICT.

Takový krok je i v souladu s etickým kodexem společnosti, a představenstvo proto Nepilovu požadavku jednomyslně vyhovělo.

Novela zákona o registru smluv ZDE

Etický kodex OICT ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…