MHMP: Praha přivítá světově uznávané chirurgy

12.04.2018 19:19

Letos v září se v hlavním městě bude konat pražská část prestižního třídenního Česko-japonského chirurgického sympozia, nad níž převzal záštitu radní hl. m. Prahy Radek Lacko. Akci pořádá Česká sekce International College of Surgeons, o.s. (ICS).

MHMP: Praha přivítá světově uznávané chirurgy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Jubilejní 25. a následně 26. česko-japonské chirurgické sympozium proběhne koncem září v Mariánských Lázních a v Horšovském Týně. Sympozia vyvrcholí ve středu 26. září 2018 v Praze společenskou akcí v Brožíkově sále Staroměstské radnice. Zde mj. zazní slavnostní přednáška historika Romana Kodeta z Filozofické fakulty v Plzni na téma Vybrané kapitoly z japonské historie a kultury s českého pohledu. Záštitu nad touto jedinečnou událostí převzal radní hl. m. Prahy Radek Lacko a hlavní město ji podpoří finanční částkou 200 tis. korun.

Prezident České sekce ICS prof. MUDr. Karel Novák, DrSc., FICS, v té souvislosti vzpomíná na srdečné přijetí členů organizace samotným japonským císařem: “Poté, co v říjnu 2015 proběhl v Praze a v Plzni světový kongres nejstarší světové chirurgické organizace International College of Surgeons (ICS), byla velká delegace českých chirurgů přijata v říjnu 2016 v partnerském městě Prahy Kyotu nejen velmi srdečně tamním primátorem, ale dokonce slavnostně Jejich Veličenstvy císařem a císařovnou Japonska. Tím čeští chirurgové organizovaní v ICS významně přispěli k vzájemným stykům mezi oběma světoznámými partnerskými městy.”

Letošní sympozia nabídnou českým lékařům odborné přednášky třinácti významných japonských profesorů z Tokya, Kyota, Nagoje, Tochigi, Fukuoky, Kanazawy a dalších center Země vycházejícího slunce, dále několika hostů z Německa a Nizozemí a také samozřejmě sdělení předních chirurgů a dalších lékařů domácích, například profesora J. Pirka, docenta J. Froňka, prezidenta České sekce ICS profesora K. Nováka, který řadu let působil v zahraničí, a také našeho předního onkologa profesora J. Fínka.

Pražský radní Radek Lacko dodává: „Česká sekce ICS s podporou hlavního města Prahy a dalších partnerů umožňuje účast všem účastníkům sympozií bez kongresových poplatků a snaží se úspěchy velmi vyspělé japonské medicíny přiblížit českým lékařům nejen v Praze, ale postupně i ve všech regionech. Třídenní program plně podporuji, vnímám jak odborný význam této akce, tak její společenský a mezinárodně politický přesah.”

Slavnostní přednáška na Staroměstské radnici bude přístupná veřejnosti, v průběhu srpna 2018 bude možné podle informace na webových stránkách České sekce ICS (ZDE) požádat o volné vstupenky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V Infocentru  Elektrárny Ledvice se rozhodně nudit nebudete

11:46 ČEZ: V Infocentru Elektrárny Ledvice se rozhodně nudit nebudete

Že „Elektřina není nuda“ se mohou přesvědčit, a sami si i vyzkoušet, sobotní návštěvníci Informačníh…