MZV ČR: Německý ministr zahraničí Sigmar Gabriel v ČR

24.06.2017 18:07

Na pozvání ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka uskutečnil ve dnech 23. – 24. června 2017 pracovní návštěvu ČR ministr zahraničních věcí SRN Sigmar Gabriel. Šéfa německé diplomacie během jeho návštěvy přijal také český předseda vlády Bohuslav Sobotka.

MZV ČR: Německý ministr zahraničí Sigmar Gabriel v ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Tematicky se jednání ministra Gabriela s oběma výše jmenovanými českými ústavními představiteli zaměřilo na aktuální bilaterální témata, migraci, vystoupení Velké Británie z EU a stav česko-německých vztahů. 

V souvislosti s tímto setkáním uvedl ministr Lubomír Zaorálek, že vnímá, že tato návštěva má rovněž velmi silný přátelský a neformální charakter. „Není to pro mě jen fráze, když říkám, že jsem šťastný, že mám na německé straně takového partnera, jakým je Sigmar Gabriel,“ a dodal, že přátelství mezi Českou republikou a Německem si nesmírně váží.

V doprovodu Lubomíra Zaorálka navštíví ministr Sigmar Gabriel v průběhu dne vedle Prahy také Beroun, partnerské město německého města Goslar, kde se Sigmar Gabriel narodil. Zde se ministři setkají se starostou města, společně zahájí mezinárodní Velkou cenu ve skateboardingu a budou diskutovat se studenty místního gymnázia o budoucnosti Evropy a o vývoji česko-německých vztahů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…