Ministerstvo zahraničních věcí: Konalo se ustavující zasedání Meziresortní komise pro Čechy žijící v zahraničí

22.06.2017 13:36

Na Ministerstvu zahraničních věcí se 19. června 2017 pod vedením náměstkyně pro řízení sekce Úřad ministerstva Ivany Červenkové konalo ustavující zasedání Meziresortní komise pro Čechy žijící v zahraničí (dále jen „Komise“).

Ministerstvo zahraničních věcí: Konalo se ustavující zasedání Meziresortní komise pro Čechy žijící v zahraničí
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Komise bude koordinačním a poradním orgánem ministra zahraničních věcí ke krajanské problematice a jejím cílem bude prohloubit vzájemnou informovanost a spolupráci orgánů státní správy v krajanské problematice a vytvoření společné databáze informací pro Čechy žijící v zahraničí. Jednání se zúčastnili nominovaní zástupci ministerstva zahraničních věcí, školství, mládeže a tělovýchovy, vnitra, zdravotnictví, práce a sociálních věcí, kultury, spravedlnosti a průmyslu a obchodu.

Na ustavujícím zasedání Komise projednala návrhy statutu a jednacího řádu. Se zástupci jednotlivých resortů se pak řešila krajanská agenda spadající do jejich působnosti, aby se dosáhlo její revize a aktualizace a vytvořila se tak společná databáze informací pro Čechy žijící v zahraničí.

Během jednání dále vystoupili předseda Stálé komise pro krajany žijící v zahraničí Senátu Parlamentu ČR Tomáš Grulich a zvláštní zmocněnec pro krajanské záležitosti MZV Jaroslav Kantůrek, který bude pověřen funkcí předsedy Komise. Pracoviště zvláštního zmocněnce pro krajanské záležitosti bude koordinovat komunikaci se zúčastněnými subjekty a plnění dohodnutých úkolů.

Ustavení Komise vzala vláda ČR na vědomí svým usnesením č. 304 z 19. dubna 2017 v návaznosti na usnesení Senátu Parlamentu ČR z 1. prosince 2016 č. 43 k závěrům konference „Diaspora jako partner mateřského státu“, která se konala v září 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…