Nová Škoda Octavia GreenLine - nejúspornější Octavia v historii

13.09.2013 12:21

ŠKODA AUTO rozšiřuje nabídku úsporných a ekologicky šetrných modelů GreenLine. Ve Frankfurtu nad Mohanem představila ekologickou verzi nové generace vozu Octavia.

Nová Škoda Octavia GreenLine - nejúspornější Octavia v historii
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

Automobil s kombinovanou spotřebou 3,3 l nafty na 100 km vyprodukuje jen 87 g CO2 na kilometr. S touto novinkou je jako GreenLine k dispozici již šest ze sedmi současných modelových řad značky ŠKODA. U městského vozu Citigo plní roli ekologické alternativy provedení na stlačený zemní plyn (CNG), které je v nabídce od října 2012.

"Intenzivně pracujeme na dalším snižování spotřeby a emisí CO2 našich vozů. Modely značky ŠKODA patří již dnes mezi nejúspornější vozy na trhu, a navíc za příznivou cenu. Ekologickým etalonem v naší nabídce jsou modely GreenLine," říká Dr. Frank Welsch, člen představenstva ŠKODA AUTO za oblast technického vývoje.

Systém Start-Stop, rekuperace brzdné energie, pneumatiky se sníženým valivým odporem, k tomu optimalizace aerodynamiky, modifikace hnacího řetězce a úpravy, směřující ke snížení hmotnosti – tím se vyznačují vozy značky ŠKODA ve verzi GreenLine. Ekologický model lze snadno identifikovat pomocí plaketky GreenLine na masce chladiče a na pátých dveřích. S touto variantou se počítá pro každou modelovou řadu mladoboleslavské automobilky; výjimkou je Citigo, kde roli „zelené“ verze plní provedení na stlačený zemní plyn.
 
ŠKODA Octavia GreenLine, poprvé představená na IAA 2013, je poháněna vznětovým motorem 1,6 TDI o výkonu 81 kW. Vůz vypouští jen 87 g CO2/km při kombinované spotřebě pouhých 3,3 l/100 km.
 
Se startem nového modelu Rapid Spaceback se verze GreenLine rozšíří i na modelovou řadu Rapid. Pro Rapid GreenLine a Rapid Spaceback GreenLine bude k dispozici nový vznětový motor 1,6 TDI/66 kW. Oba vozy mají spotřebu pouhých 3,8 litru nafty na 100 km, což odpovídá emisím CO2 99 g/km.
 
Také přepracovaný vůz ŠKODA Yeti je opět k dostání i ve verzi GreenLine. ŠKODA Yeti GreenLine 1,6 TDI/77 kW s pohonem předních kol přichází s manuální pětistupňovou převodovkou. Kombinovaná spotřeba nafty činí 4,6 litru na 100 km, to odpovídá emisím CO2 ve výši 119 g/km.
 
Před několika týdny ŠKODA poprvé představila omlazenou modelovou řadu Superb. Vlajková loď značky ve verzi Superb GreenLine dosahuje kombinované spotřeby 4,2 l/100 km a emisí CO2 109 g/km. ŠKODA Superb Combi GreenLine spotřebuje 4,3 l/100 km, to odpovídá emisím CO2 113 g/km. Pod kapotou vozů ŠKODA Superb GreenLine a ŠKODA Superb Combi GreenLine pracuje vznětový motor 1,6 TDI/77 kW ve spojení s ručně řazenou šestistupňovou převodovkou (doposud pětistupňová).
 
ŠKODA Fabia GreenLine patří mezi nejúspornější modely ve svém segmentu. S motorem 1,2 TDI/55 kW a manuální pětistupňovou převodovkou se může pochlubit kombinovanou spotřebou pouhých 3,4 l/100 km a emisemi CO2 88 g/km. Pro vůz ŠKODA Fabia Combi GreenLine platí tytéž hodnoty.
 
ŠKODA Roomster zosobňuje kombinaci variabilního prostoru, ekonomického provozu a nízkých emisí CO2. ŠKODA Roomster GreenLine s motorem 1,2 TDI/55 kW a manuální pětistupňovou převodovkou má spotřebu 4,2 l/100 km a emise CO2 109 g/km.
 
ŠKODA Citigo je prvním modelem značky, který se sériově dodává s pohonem na zemní plyn. Emise CO2 modelu ŠKODA Citigo CNG činí 79 g/km. Dosáhnout této výjimečné hodnoty bylo možné díky kombinaci použitého paliva, tedy stlačeného zemního plynu (CNG), a souboru technických opatření, souhrnně nazývaného jako Green tec. Ten zahrnuje systém Start-Stop, rekuperaci brzdné energie a pneumatiky se sníženým valivým odporem. Městský vůz o výkonu 50 kW má normovanou spotřebu 4,4 m3 (2,9 kg) zemního plynu na 100 km. Dojezd vozu činí 620 km (400 km na plyn, plus 220 km na benzin z přídavné nádrže).
 
V srpnu 2013 se mistrovi světa v úsporné jízdě Gerhardu Plattnerovi s vozem ŠKODA Citigo CNG podařil mimořádný rekord. Během pěti dnů dojel přes devět evropských zemí z italské Vicenzy až do švédského Stockholmu s průměrnou spotřebou 2,39 kg zemního plynu na 100 km, což odpovídá emisím CO2 65 g/km. Na trati o celkové délce 2 619 km mu na palivo vystačilo 81,24 eur.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…