Nová posila pro soudy. Robert Pelikán navrhl prezidentovi republiky 34 nových soudců a soudkyň

12.04.2017 17:15

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán dnes předložil prezidentu republiky Miloši Zemanovi podklady ke jmenování nových soudců.

Nová posila pro soudy. Robert Pelikán navrhl prezidentovi republiky 34 nových soudců a soudkyň
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Robert Pelikán

Vybraní kandidáti částečně nahradí soudce, kteří v rámci tzv. přirozené obměny skončili či postupně skončí ve funkci do  konce června 2017. V návrhu ministerstvo stejně jako v předchozí etapě zohlednilo dlouhodobou přetíženost některých soudů a soudce přiřazovalo podle tzv. dynamického modelu.

„Tento model se osvědčil – vidět je to například na soudech v ústeckém kraji, kde se díky posilám už podařilo výrazně snížit počet nedodělků. Jde o transparentní systém umožňující nové soudce po jmenování přidělit na nejvíce potřebné soudy,“ uvedl ke jmenování ministr spravedlnosti Robert Pelikán.

Návrh zaslaný prezidentu republiky počítá s personálním posílením soudů v obvodu působnosti Městského soudu v Praze (4 soudci), Krajského soudu v Praze (2 soudci), Krajského soudu v Českých Budějovicích (1 soudce), Krajského soudu v Plzni (6 soudců), Krajského soudu v Ústí nad Labem (6 soudců), Krajského soudu v Hradci Králové (3 soudci), Krajského soudu v Brně (7 soudců) a Krajského soudu v Ostravě (5 soudců).

Poslední jmenování soudců bylo proběhlo 4.1. 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…