Olomoučtí celníci našli v kontrolovaném autě drogy

24.08.2017 14:07

Téměř půl kilogramu omamných psychotropních látek, tedy drog, zajistili olomoučtí celníci, když prováděli běžné kontroly v blízkosti obce Potštát na Přerovsku.

Olomoučtí celníci našli v kontrolovaném autě drogy
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Olomoučtí celníci prováděli běžné kontroly na silnici v blízkosti obce Potštát na Přerovsku. Krátce po desáté hodině dopoledne zastavili vytipované osobní vozidlo Škoda Octavia s českou poznávací značkou. Dvaatřicetiletý řidič tvrdil, že jede z technoparty na Opavsku. Choval se podivně, jakoby požil návykovou látku, proto celníci zkontrolovali vnitřní prostor vozidla. Když otevřeli kufr auta, našli v něm cestovní tašku, která obsahovala plechové dózy a igelitové sáčky s tabletami léků, sušenými rostlinami a bílým a hnědým práškem. Celkem tak celníci zajistili bezmála půl kilogramu drog. Jednalo se o 272 gramů extáze v tabletách nebo kostkách různých tvarů, 33 gramů hašiše, necelých 44 gramů kokainu, 103 gramů sušené rostlinné hmoty marihuany a 5 papírků LSD. Řidič tvrdil, že si prý drogy zakoupil za 80 tisíc korun a má je pro svoji potřebu.

Za trestný čin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu teď muži hrozí nejvyšší trest odnětí svobody až na pět let.

Celní úřad pro Olomoucký kraj má k dispozici a fotodokumentaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…