Pavel Hlavinka se 1. července 2013 stane novým generálním ředitelem ČEZ Prodej

28.06.2013 13:50

Společnost ČEZ Prodej povede nový generální ředitel. V pondělí 1. července do této funkce nastoupí Pavel Hlavinka. Mezi hlavní úkoly, které na něj čekají, patří rozvoj portfolia zákazníků, zvýšení prodeje, rozvoj informačních systémů a uvedení nových produktů a služeb na trh.

Pavel Hlavinka se 1. července 2013 stane novým generálním ředitelem ČEZ Prodej
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Na post generálního ředitele společnosti ČEZ Prodej, s. r. o., nastupuje od 1. 7. 2013 Pavel Hlavinka. „Jeho hlavními úkoly po nástupu do funkce budou dále rozvíjet naše portfolio koncových zákazníků a zvyšovat prodej elektřiny a plynu ve všech segmentech. Další prioritou bude rozvoj našich informačních systémů a stimulace rozvoje nových produktů a služeb,“ představil úkoly nové posily Alan Svoboda, ředitel divize obchod ČEZ, a. s., a místopředseda dozorčí rady společnosti ČEZ Prodej, s. r. o.

Pavel Hlavinka pracoval v oblasti obchodu a prodeje koncovým zákazníkům již řadu let. Velkou část své profesní kariéry strávil zejména v oborech ICT a telekomunikace na pozicích obchodního a generálního ředitele. K jeho úkolům patřilo například efektivní řízení změn, stanovení a implementace nových strategií a v neposlední řadě též zvyšování tržeb, tržního podílu a kvality péče o zákazníky.

Do Skupiny ČEZ přichází Pavel Hlavinka z pozice Vice President - Entreprise Business Unit společnosti Vodafone Czech Republic a.s., kde pracoval předchozích pět let. Mezi jeho úspěchy z této doby patří výrazné zvýšení podílu na firemním trhu včetně zdvojnásobení počtu připojení v oblasti firemní klientely a nárůst počtu zákazníků v řešení OneNet z 10 na více než 1000 společností. Se svým týmem také dosáhl zlepšení relevance značky u cílového segmentu a vybudoval zcela nový způsob nepřímého prodeje.

Ani v energetice a ve Skupině ČEZ není tento absolvent Jaderné a fyzikálně inženýrské fakulty Českého vysokého učení technického nováčkem. Svou kariéru po studiích zahájil v oddělení radiační kontroly v Jaderné elektrárně Temelín. Následně působil na manažerských pozicích ve firmě I&C Energo.

O ČEZ Prodej, s. r. o.

Společnost ČEZ Prodej je součástí Skupiny ČEZ. Vystupuje jako smluvní partner všech zákazníků Skupiny ČEZ, je největším dodavatelem elektřiny v České republice a v současnosti je také největším alternativním dodavatelem plynu v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…