Plány pro zvládání povodňových rizik na půl roku k připomínkám veřejnosti

23.12.2014 18:48

Na internetu jsou nově zveřejněny k připomínkám veřejnosti návrhy plánů pro zvládání povodňových rizik, návrhy národních plánů povodí a návrhy plánů dílčích povodí. K těmto strategickým koncepčním dokumentům se veřejnost a uživatelé vody mohou vyjádřit do 22. června 2015.

Plány pro zvládání povodňových rizik na půl roku k připomínkám veřejnosti
Foto: ANO
Popisek: Ministr životního prostředí Richard Brabec

Od 22. prosince 2014 jsou na půl roku dle vodního zákona a příslušných evropských směrnic otevřeny k připomínkování uživatelům vody a veřejnosti návrhy plánů pro zvládání povodňových rizik, návrhy národních plánů povodí a návrhy plánů dílčích povodí. Text oznámení s podrobnostmi je k dispozici na na této adrese.

„Příprava plánů pro zvládání povodňových rizik a plánů povodí probíhá ve třech úrovních: pro mezinárodní oblasti povodí, pro národní části mezinárodních oblastí povodí na území ČR a v dílčích povodích. Na procesu plánování na národní úrovni spolupracují Ministerstvo životního prostředí a Ministerstvo zemědělství. U dílčích povodí ho mají na starosti správci povodí, tedy státní podniky Povodí, a příslušné krajské úřady,“ vysvětluje ředitel odboru ochrany vod MŽP Josef Nistler.

Podle vyhlášky o plánech povodí a plánech pro zvládání povodňových rizik se zveřejňují návrhy plánů pro zvládání povodňových rizik a návrhy národních plánů povodí společně s návrhy příslušných plánů dílčích povodí až do 22. června 2015 k písemným připomínkám uživatelů vod a veřejnosti. Tyto návrhy jsou zpřístupněny na Ministerstvu životního prostředí, Ministerstvu zemědělství, na všech krajských úřadech a u všech správců povodí, a to v listinné podobě, nebo elektronicky na jejich internetových stránkách. Připomínky musí obsahovat název příslušného dokumentu, např. ‚návrh Plánu dílčího povodí ostatních přítoků Dunaje‘, dále pak jméno, příjmení a adresu místa pobytu fyzické osoby, případně obchodní firmu nebo název a sídlo u právnické osoby.

Zaslané připomínky následně pořizovatelé výše uvedených plánů vypořádají a z nich vypracují aktualizaci plánů. Na konci roku 2015 pak bude tyto plány schvalovat vláda a vydány budou jako opatření obecné povahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

7:44 ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

Zákazníky ČEZ Prodej teď čekají samé příjemné zprávy. Již za pár týdnů se jim sníží ceny plynu a pak…