Protonové léčby se již dočkají klienti Oborové pojišťovny

17.03.2015 10:03

Oborová zdravotní pojišťovna bude od letošního roku proplácet svým klientům léčbu v pražském protonovém centru. Pojišťovna si přitom dohodla podmínky srovnatelné s těmi, které nabízí nejbližší zahraniční centrum v Mnichově.

Protonové léčby se již dočkají klienti Oborové pojišťovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přístroj na protonovou terapii

„Očekáváme, že se léčba protonovým zářením dříve nebo později dostane na seznam schválených zdravotních výkonů. Proto jsme se už pro letošní rok rozhodli, že našim klientům dáme jistotu, že pokud jejich zdravotní stav bude léčbu protony vyžadovat, pak jim ji Oborová zdravotní pojišťovna standardně proplatí,“ říká Ladislav Friedrich, generální ředitel Oborové zdravotní pojišťovny.

Pro klienty Oborové zdravotní pojišťovny se tak otevírá přístup k nejmodernější metodě léčby některých druhů rakoviny. Zejména to v praxi přináší životně důležité zkrácení čekacích lhůt mezi doporučením léčby a započetím samotných procedur, protože odpadá individuální schvalování léčby v případech, kdy ošetřující lékař doporučí ozáření protony.

Ladislav Friedrich také připomíná, že ačkoli je samotná léčba v protonovém centru poměrně nákladná, může v delším měřítku u některých pacientům naopak náklady na léčbu snížit, protože díky šetrnějšímu výkonu odpadají výdaje na léčbu sekundárních následků ozáření, které doprovázejí klasické metody léčby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…