Rada Jihomoravského kraje projednala dohodu o spolupráci při případném uzavření hranic

30.07.2015 19:00

Spolupráce Jihomoravského kraje s dalšími devíti subjekty v případě znovuzavedení hraničních kontrol. Rada Jihomoravského kraje ve čtvrtek 30. července odsouhlasila Prováděcí součinnostní dohodu o aktivizaci součinnostních opatření na vybraných pozemních hraničních přechodech České republiky.

Rada Jihomoravského kraje projednala dohodu o spolupráci při případném uzavření hranic
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Hlavním důvodem je předcházení a zamezování šíření vysoce nakažlivých nemocí s potenciálním ohrožením veřejného zdraví a udržení veřejného pořádku na národní i mezinárodní úrovni.

„Účelem dohody je stanovení způsobu spolupráce a sjednocení postupů a činností účastníků při aktivizaci připravenosti a uskutečnění opatření na vybraných hraničních přechodech Lanžhot – Kúty, Břeclav – Hohenau, Břeclav – Brodské a Mikulov – Drasenhofen,“ sdělil hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. Jihomoravský kraj by zajistil mimo jiné celkovou koordinaci účastníků dohody.  O samotném uzavření hranic by však musela rozhodnout vláda.

Jak hejtman dodal, dohoda se uzavírá na dobu neurčitou. „Spolupráce Jihomoravského kraje spočívá také ve fyzickém úplném uzavření ostatních silničních hraničních přechodů v Jihomoravském kraji, tedy v umístění zábran a dopravního značení. To zajistí podle zpracované dokumentace krajské ředitelství policie ve spolupráci s krajem, příslušnými obcemi a Správou a údržbou silnic,“ doplnil Michal Hašek s tím, že ve čtvrtek nařídil jako šéf integrovaného záchranného systému kraje prověřit připravenost Jihomoravského kraje a měst a obcí v kraji na plnění krizového plánu nazvaného Migrační vlna velkého rozsahu. Jedná se o spolupráci při zabezpečení ubytování pro uprchlíky či poskytování zdravotnické péče a humanitární pomoci.

Mezi spolupracující subjekty patří kromě Jihomoravského kraje také krajské ředitelství policie, hasičských záchranný sbor, celní úřad, krajský hygienická stanice, krajská veterinární správa, Ředitelství silnic a dálnic, České dráhy, Správa a údržba silnic a Správa železniční dopravní cesty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AČCKA: Čím dál více Čechů využívá služeb cestovních kanceláří

16:46 AČCKA: Čím dál více Čechů využívá služeb cestovních kanceláří

I letošní prodeje potvrzují, že služeb českých cestovních kanceláří a agentur využívá každoročně víc…