TV Barrandov a China Central Television podepsali Memorandum o porozumění

23.06.2015 20:14

V pražském hotelu Hilton dnes proběhl slavnostní akt podepsání Memoranda o porozumění mezi společnostmi Empresa Media a Barrandov Televizní Studio a China Central Televison ( CCTV). Memorandum podepsal majitel vydavatelství Empresa Media a předseda představenstva Jaromír Soukup a za čínskou stranu generální ředitel Čínského centra pro výměnu rozhlasových, filmových a televizních (CHNPEC), Dr. MA Runsheng. CHNPEC je dceřiná společnost CCTV.

TV Barrandov a China Central Television podepsali Memorandum o porozumění
Foto: Empressa Media
Popisek: TV Barrandov a China Central Television podepsali Memorandum o porozumění.

„Memorandum je další přirozený krok, kterým společně se zástupci  China Central Televison deklarujeme naše vzájemné přátelství, mezinárodní spolupráci a především oboustranný zájem realizovat a sdílet kvalitní programový obsah. Dnešním podpisem navazujeme na smlouvu o vzájemné spolupráci v akviziční oblasti, kterou jsme uzavřeli v květnu letošního roku s Ministerstvem pro tisk, rozhlas, film a televizi Čínské lidové republiky“ uvedl k podepsání memoranda Jaromír Soukup, majitel a předseda představenstva společností Empresa Media a Barrandov Televizní Studio s tím, že si rozšiřující spolupráce velice váží a věří v její další prohlubování .

„Programová skladba je klíčovým předmětem memoranda. China Central Televison totiž získá pravidelná programová okna v rámci všech kanálů Skupiny Barrandov, kterou dnes tvoří televizní kanály TV Barrandov, KINO Barrandov a Barrandov PLUS,“ doplnila generální ředitelka TV Barrandov Marcela Hrdá.

Kromě programového začlenění přineslo memorandum i příslib vzájemné spolupráce ve vývoji a výrobě nových televizních pořadů.

"Těšíme se na oboustrannou spolupráci mezi TV Barrandov a CCTV v budoucnu," řekl Dr. MA Runsheng, a dodal: "Je to skutečně velký okamžik pro čínský i český mediální průmysl. Budeme se snažit, aby dnešek byl dobrým startem v sérii inspirativních úspěchů. CCTV má nejvíce vysoce kvalitních čínských programů, mnohé z nich budeme teď dabovat do českého jazyka. Doufáme, že splní rozmanité požadavky českého publika."
Spolupráce mezi TVB a CCTV v oblasti programové skladby začne v průběhu podzimního programového schématu letošního roku.

Vydavatelství EMPRESA MEDIA vlastní TV Barrandov a produkční společnosti Real TV. Portfolio vydavatelství zahrnuje časopis Týden, společenský týdeník Sedmička, časopis Instinkt, časopis Exkluziv, měsíčník Interview, dále tituly pro mládež Popcorn a Top Dívky, odborný časopis MarketingSalesMedia a elektronický deník Týden.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…