Železničáři nechají nahlédnout do zákulisí oprav a údržby lokomotiv v ČD Muzeu v Olomouci

18.08.2017 17:47

České dráhy otevřou v sobotu 19. srpna od 10 do 16 hodin brány ČD Muzea v Olomouci. Partnerem muzea se tento den stane filmový festival Kralinale. Návštěvníci se vstupenkou na festival získají zlevněné vstupné. V muzeu pak návštěvníky čeká pohled do zákulisí historické železniční expozice.

Železničáři nechají nahlédnout do zákulisí oprav a údržby lokomotiv v ČD Muzeu v Olomouci
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Nadšenci železnice a drážní historie nechají veřejnost v rámci akce nehlédnout do míst, kde se starají o historické parní i motorové lokomotivy a udržují je ve funkčním stavu. Součástí programu bude i představení jednotlivých strojů na nedaleké točně, svezení zájemců na stanovišti strojvedoucího, nebo prohlídka strojoven. V provozu bude k vidění i unikátní hasičská stříkačka z roku 1932 z Loučan u Olomouce.

Vstupné do ČD Muzea je 50 korun. Děti od 6 do 15 let 25 Kč, mladší pak zdarma. Návštěvníci se vstupenkou na festival Kralinale mají slevu 50 %. Ti, co zaplatí nejprve plné vstupné v muzeu, a až poté se vydají na Kralinale, po předložení ústřižku zaplatí za jednotlivou projekci filmu jen 24 korun.

Filmový festival Kralinale

První ročník festivalu Kralinale, který nese podtitul „Příběhy bez hranic – možnost volby!“ se koná v olomouckém S klubu a přilehlém okolí od 18. do 20. srpna. Přinese divákům 12 filmů, které přiblíží nevšední životní příběhy a nelehká rozhodnutí, kterým museli lidé odjakživa čelit. Na programu tak bude jak filmová klasika, např. Casablanca z roku 1942, tak novější kusy, jako třeba Alois Nebel z roku 2011. Čestným hostem festivalu pak bude letos herec Leoš Noha.

Na všechny tři festivalové dny stojí vstupné 249 korun. Jednodenní vstupenka pak 99 Kč. Předprodej na místě konání přijde na 49 korun za jednu projekci. Vstupné na venkovní promítání filmů je zdarma.

Informace o nostalgických jízdách ČD jsou na webu ZDE, detaily o MFF Kralinale ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…