Babiš: Budete se divit, kolik procent bude mít Okamura! Přitom ty věci, co vykládá. Já premiérem nebudu

03.10.2017 8:47

Deník MF Dnes před volbami rozjel seriál nazvaný „Den s lídrem“. V úterním vydání se deník věnuje Andreji Babišovi, šéfovi hnutí ANO, ale také muži, který si MF Dnes před pár lety koupil. Jak tedy vypadal den s Babišem? Rozdával koblihy, úsměvy, knížky, kritizoval exprezidenta Václava Klause a označil Břeclav za „hnusné město“.

Babiš: Budete se divit, kolik procent bude mít Okamura! Přitom ty věci, co vykládá. Já premiérem nebudu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ve Vlčnově se konala tradiční jízda králů a byli tam i někteří politici

Ráno se objevil v Břeclavi, na jihu Moravy, a rozdával koblihy. Pokud někdo koblihu nechtěl, Babiš mu nabízel svou knihu. Smůla byla, že šlo o pátek 29. září. Ve čtvrtek byl státní svátek a mnozí lidé si zařídili delší víkend. Start dne s šéfem hnutí ANO tak prý bylo možné shrnout slovy – koblih spousta, ale voliče abys pohledal. Platí to i o břeclavském vlakovém nádraží.

„Na šéfovi ANO je vidět, že každou minutu, kdy neosloví pár voličů, považuje za ztracenou. Vstával ve čtyři ráno, před pátou vyjížděl z Průhonic. V Břeclavi má dnes před sebou šest zastávek, další tři v Brně a jednu v Moravském Krumlově. Tak ho štve, že má prostoje. Knížku a koblihu jde zatím nabídnout aspoň prodavačce jízdenek a průvodčí,“ píše deník.   

Anketa

Na které TV sledujete nejvíce předvolební debaty?

2%
46%
2%
hlasovalo: 8723 lidí

Když se konečně objeví lidé, Babiš rozdává knížky, koblihy, úsměvy a fotí se, s kým může. Koblih má plné bedny. Liší se tím od politiků TOP 09, které tým také během dne potkává. Nabízejí mošt, jenže místo moštu dávají jen letáky. „Ještě nemáme kelímky,“ omlouvá se politik TOP 09.

Každému, koho potká, Babiš vypráví, jak tuhle zem dát do pořádku. Kdyby se prý už prezident Václav Klaus inspiroval v zahraničí, když začal budovat kapitalismus, mohlo to prý v Česku dnes vypadat líp. „Zkonil to,“ prohlásil Babiš na Klausovu adresu opakovaně.

Během dopoledne nepotkal nikoho, kdo by mu něco vyčetl. Sám se však netají tím, že se mu v Břeclavi moc nelíbí. „Břeclav nemám rád, to je hnusné město. Vyřešte si ten obchvat a opravte tu zříceninu, co tady máte,“ zkritizuje Babiš i místní zámek.

V jednu chvíli si však postěžuje, že ještě nemusí být premiérem, i když se o tom hodně píše. Babiš je přesvědčen, že ve volbách překvapí Tomio Okamura se svou SPD. „Premiérem nebudu, klesají nám preference. A všichni se ještě budou divit, kolik procent bude mít ten Okamura. Přitom ty věci, co vykládá... Třeba k migrantům máme stejnou pozici, ale on to umí jednoduše podat a těch témat má jenom pár, my jich máme hodně, tak to tolik nefunguje,“ rozmýšlel Babiš.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …