Zrzavá... v akci? Andrej Babiš musel zasahovat, napsala Sabina Slonková. Šlo prý o toto

02.10.2017 15:03

Na pražskou primátorku Adrianu Krnáčovou (ANO) se znovu upírají zraky veřejnosti. Především zraky Pražanů, a to kvůli situaci v dopravě. Taxikáři se dnes jízdou po Praze k Letišti Václava Havla rozhodli demonstrativně zpomalovat dopravu. Nelíbí se jim, že město nezakročilo proti Uberu. Jenže to není jediný důvod, proč se zraky Pražanů na primátorku upírají. Novinářka Sabina Slonková na serveru Neovlivní.cz tvrdí, že se pod Krnáčovou kývalo křeslo a musel ji zachraňovat šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Zrzavá... v akci? Andrej Babiš musel zasahovat, napsala Sabina Slonková. Šlo prý o toto
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kampaň do nadcházejících voleb v ulicích Prahy. Podívejte se na některé slogany

Před časem kolovala po internetu nahrávka skupiny Šuman, která zveřejňovala nahrávky, na kterých šéf hnutí ANO Andrej Babiš pronáší různé věty. Nahrávky jsou sestříhané. Na nahrávce z jara 2017 se Babiš rozpovídal např. o novinářce Sabině Slonkové, která v minulosti vedla deník MF Dnes. Krátce po tom, co Babiš deník koupil, z listu odešla. „Píča zhrzená, zrzavá, co jsem ji vyhodil,“ řekl na její adresu. Nelichotivě počastoval i další novináře.

A tato novinářka teď informovala o tom, že se kývalo primátorské křeslo pod Adrianou Krnáčovou (ANO). Kývalo se až tolik, že Babiš musel zachraňovat situaci. O odvolání Krnáčové se prý dlouhodobě snaží především pražská sociální demokracie, protože ANO údajně maří některé ekonomické plány ČSSD. Část hnutí ANO prý o Krnáčovou také nestojí. Podle Slonkové jde o lidi kolem političky ANO Radmily Kleslové, bývalé sociální demokratky. Kdyby se spojila pravicová opozice s ČSSD a s částí hnutí ANO, odvolání Krnáčové by se teoreticky mohlo podařit. Situaci proto musel zachraňovat Andrej Babiš.

Celý článek naleznete zde

„Babiš jim musel dost důrazně vysvětlit, že rok před komunálními volbami a navíc v situaci, kdy ANO hraje v říjnových volbách o premiérský post, pád pražské primátorky prostě nepřipadá v úvahu. Kdyby se do toho nevložil, mohlo se to podařit. Jasně řekl, že ji mají nechat dovládnout. Podruhé už se s ní ale nepočítá,“ popsal vysoce důvěryhodný zdroj z hnutí ANO, který cituje Slonková.

Hnutí ANO prý také shání nového šéfa pražské organizace hnutí ANO. Formálně ji vede ministr obrany Martin Stropnický (ANO), ale tomu se prý nepodařilo proniknout do zákulisí pražské politiky. A navíc o vedení v Prze ani moc nestojí. Hledá se tedy někdo nový.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…