Dívají se na nás jako na necivilizované východní barbary, rozčiluje se disident Kroupa kvůli uprchlíkům

24.06.2017 7:10

Někdejší předseda ODA Daniel Kroupa se na svém facebookovém profilu vyjádřil ke slovům prezidenta Miloše Zemana na Žofínském fóru, který v souvislosti s unijní legislativou ohledně kvót hovořil o ztrátě suverenity.

Dívají se na nás jako na necivilizované východní barbary, rozčiluje se disident Kroupa kvůli uprchlíkům
Foto: archiv
Popisek: Chartista Daniel Kroupa

„Civilizovaný člověk chápe, že respektování společných pravidel, která svobodně přijal, není ztrátou suverenity, ale jejím naplněním. Barbarský primitiv naopak považuje za suverenitu schopnost tato pravidla porušovat, když se mu jejich dodržování právě nehodí,“ zmínil Kroupa. 

Česká republika podle něj přijala v Evropské unii pravidlo většinového rozhodování ve věci imigrace. „Když bylo tímto způsobem rozhodnuto o jednorázovém rozdělení imigrantů podle určených kvót mezi jednotlivé země, odmítla se Česká republika většinovému rozhodnutí podřídit. A to i přesto, že šlo o počet nepatrný a dalo se předpokládat, že zde z nich setrvá jen zlomek,“ řekl s tím, že alternativní, konzistentní a uskutečnitelný návrh ČR v orgánech EU nepředložila. 

„Na politiky, kteří v této situaci volají po suverenitě a Evropskou unii prezentují, jako by byla jejich nepřítelem, se lidé ze Západu dívají jako na necivilizované východní barbary, neschopné žít podle společných pravidel přijatých suverénním rozhodnutím. Zvláště když stojí v čele státu. Toto je skutečný problém, nikoli postoj k řešení uprchlické krize,“ uzavřel.

Celý příspěvek Daniela Kroupy:

Civilizovaný člověk chápe, že respektování společných pravidel, která svobodně přijal, není ztrátou suverenity, ale jejím naplněním. Barbarský primitiv naopak považuje za suverenitu schopnost tato pravidla porušovat, když se mu jejich dodržování právě nehodí. 

Česká republika přijala v Evropské unii pravidlo většinového rozhodování ve věci imigrace. Když bylo tímto způsobem rozhodnuto o jednorázovém rozdělení imigrantů podle určených kvót mezi jednotlivé země, odmítla se Česká republika většinovému rozhodnutí podřídit. A to i přesto, že se jednalo počet nepatrný a dalo se předpokládat, že zde z nich setrvá jen zlomek. Alternativní, konzistentní a uskutečnitelný návrh ČR v orgánech EU nepředložila. 

Na politiky, kteří v této situaci volají po suverenitě a Evropskou unii prezentují jako by byla jejím nepřítelem, se lidé ze Západu dívají jako na necivilizované východní barbary, neschopné žít podle společných pravidel přijatých suverenním rozhodnutím. Zvláště, když stojí na čele státu. Toto je skutečný problém, nikoli postoj k řešení uprchlíků krize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

11:29 Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

Ruské jednotky zaútočily v noci na pátek na pohraniční město Vovčansk, vzdálené od Charkova necelých…