Drtinová prozradila, o čem uvažovala. A že ji Balvín v minulosti zachránil

13.08.2013 6:56

Moderátorka Daniela Drtinová si nakonec zoufat nemusí. Poté, co ji Česká televize náhle stáhla z Událostí, komentářů, k čemuž podle odborů došlo na základě tlaku od politiků, jí vedení nabídlo vlastní analytický pořad - Interview Daniely Drtinové.

Drtinová prozradila, o čem uvažovala. A že ji Balvín v minulosti zachránil
Foto: ReproFoto. ČT
Popisek: Daniela Drtinová

Odchod Drtinové z Událostí, komentářů nebyl dobrovolný, přesto se rozhodla po zvážení všech variant v ČT zůstat. Byla prý ujištěna generálním ředitelem Petrem Dvořákem, že má nadále důvěru vedení ČT a že pořad Interview DD bude analyticko-kritický a bude zakomponován i do volebního vysílání, říká moderátorka v rozhovoru pro server iDnes.cz.

Podle Drtinové chtělo vedení televize změnu, což je prý pochopitelné a logické. "Jsem loajální k manažerům a ještě víc ke značce ČT. Jen se to mělo lépe vykomunikovat," dodává. Ráda prý předá žezlo nadějným mladým novinářům z redakce.

Balvín si prý její odvolání neobjednal

Drtinová hovořila také s ministrem Jiřím Balvínem, který ji prý ujistil, že nikomu nevolal a nežádal její odvolání, a moderátorka mu věří. I tak prý ale mohla být jeho nespokojenost hlavním motivem jejího stažení z pořadu. "Ale signály, že se mu vysílání ČT24 ke kauze Burian nelíbilo, ty vysílal. A někdy i tohle stačí," říká Drtinová.

"Nevím, kdo kde kam volá, ale sám Jiří Balvín mi potvrdil, že když byl generálním ředitelem, tak si na mě politici stěžovali ve velkém. Tlaky na mé odvolání byly podle něj jedny z nejsilnějších. A že on je nevyslyšel. A to je pravda," uvedla moderátorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…