Faltýnek nechápe hysterii kolem své podpory bioplynu. To není žádný tunel, rozčiluje se

27.02.2014 18:12

Předseda poslaneckého klubu babišovců Jaroslav Faltýnek vyjádřil v Radiožurnálu překvapení nad hysterií, která se rozpoutala kvůli plánu znovuzavést státní podporu bioplynovým stanicím. Ty přitom provozuje i Agrofert, v jehož představenstvu působí i Faltýnek. On sám v tom problém nevidí.

Faltýnek nechápe hysterii kolem své podpory bioplynu. To není žádný tunel, rozčiluje se
Foto: hns
Popisek: Jaroslav Faltýnek, člen představenstva Agrofertu

„Já jsem velmi překvapen z hysterie, která se kolem toho rozpoutala. Já jsem jenom předložil pozměňovací návrh, který by se měl týkat znovuzavedení podpory malých bioplynových stanic navázaných na živočišnou výrobu. To, jestli ta energie z těchto stanic bude podpořena, to záleží na Energetickém regulačním úřadu,“ hájí si Faltýnek.

Omezení demokratických procedur?

A otráveně připustil, že možná udělal chybu. „Možná jsem udělal chybu, že jsem to neprojednal s koaličními partnery. Je to jenom technická záležitost. Mě ale překvapuje mohutná diskuse o mém návrhu. Srovnání s fotovoltaikami není namístě. To byl obrovský tunel,“ brání se hlasům kritiků, kteří státní podporu bioplynových stanic staví naroveň podpoře fotovoltaických elektráren.

Problém nevidí ani v plánech babišovců upravit řád Poslanecké sněmovny. Došlo by k omezení doby pro vystoupení a pro přestávky poslaneckých klubů, ke zrušení přednostního práva i k omezení faktických poznámek. „Vychází to z určité frustrace nás, nových poslanců, když jsme zažili debatu o rozpočtu a o důvěře vládě. Některým z nás to připadá jako nekonstruktivně strávený čas,“ vysvětlil s tím, že v Evropském parlamentu mají taková omezení také. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …