Marvanová si může oddechnout. Soud potrestal muže, který jí vyhrožoval smrtí

02.03.2014 10:28

Náměstkyně ministryně spravedlnosti Hana Marvanová loni v roli advokátky čelila útoku kvůli ostré kritice tvorby rapera Řezníka. Neznámý agresor jí posléze psal textové zprávy i e-maily plné urážek a výhrůžek smrtí. Policie nyní útočníka vypátrala a soud mu uložil trest za nebezpečné vyhrožování. Zprávu přinesl server Týden.cz.

Marvanová si může oddechnout. Soud potrestal muže, který jí vyhrožoval smrtí
Foto: Archiv HM
Popisek: Advokátka Hana Marvanová

Marvanová kritizovala tvorbu Martina Pohla, známého jako Řezníka, v rozhovoru pro Týden.cz bezprostředně poté, co byl kvůli brutalitě svých písní vyřazen ze soutěže Český slavík. Rappera tehdy hájili mnozí umělci, například písničkář Tomáš Klus nebo hudebník Matěj Rupper z kapely Monkey Bussines.

Mezi jeho příznivce se ale nezařadila Marvanová. Jen v jeho písni s názvem Ta holka v mým sklepě našla hned pět možných skutkových podstat, podle nichž by Řezníkova tvorba mohla být v rozporu s trestním zákonem. Nedlouho poté se však ona i její rodina stala terčem opakovaných vulgárních útoků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …