Nejlepší oje*ávka. Směska na počest knížete, 650 Kč za láhev

14.12.2023 19:39 | Monitoring

Splněný sen zesnulého Karla Schwarzenberga? „Nejlepší oje*ávka, jak z libtardů vytáhnout peníze“, komentuje právník Tomáš Tyl. Kutnohorské vinařství, které spoluvlastnil, den po pohřbu vyjelo se sérií láhví cuvée, česky směska, kterou prý bývalý ministr zahraničí pil nejraději. Právník se navíc jako fanoušek heradiky pokoušel slečně z firmy vysvětlit, že na etiketu dali erb jiného rodu, ale neuspěl.

Nejlepší oje*ávka. Směska na počest knížete, 650 Kč za láhev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Kníže Karel Schwarzenberg už dlouho přemýšlel o nějaké smysluplné možnosti, jak propojit činnost Vinných sklepů Kutná Hora, jichž byl spolumajitelem, s Nadací Olgy Havlové. Kvůli svému zhoršujícímu se zdraví však svůj nápad nestačil zrealizovat. My teď máme tu čest a svým způsobem cítíme, že i povinnost dotáhnout jeho záměr do zdárného konce,“ oznámilo vinařství Vinné sklepy Kutná Hora na svém facebooku.

Jen den po zádušní mši Karla Schwarzenberga tak vinařství představilo nově vznikající víno s názvem Bílý lev. „Jde o víno zrozené z tzv. starých keřů, z vinice U všech svatých v Kutné Hoře, která byla vysázena v roce 1977, a je tak jednou z nejstarších vinic v Čechách. Zde se rodí víno mimořádné kvality ve velmi omezeném množství,“ uvedlo vinařství k novince.

Exkluzivní víno Bílý lev na počest nedožitých 86. narozenin pana knížete Schwarzenberga si lidé mohli začít objednávat den po jeho pohřbu s tím, že v distribuci bude od 18. prosince.

A nebude k dostání zrovna za malou částku. „Připraveno je přesně 1 000 lahví. Jedna bude stát 650 Kč a z každé z nich věnujeme 86 Kč Nadaci Výbor dobré vůlce – Nadace Olgy Havlové,“ přiblížilo vinařství.

Nešlo však o jedinou novinku spojenou s knížetem Schwarzenbergem. Vinné sklepy Kutná Hora prodávají na svém e-shopu trička s ikonickou podobou Karla Schwarzenberga coby pankáče s kohoutem na hlavě, známou z jeho prezidentské kampaně z roku 2013. „Hej, hej.. máme pro vás žhavou novinku z našeho vinařství. Jedinečný MERCH z Kutné Hory. Oblečte se i vy do našeho merche a oživte svůj outfit,“ láká vinařství ke koupi triček Schwarzenbergovy fanoušky.

Právníkovi Tomáši Tylovi se doslova protočily panenky, když zhlédl aktuality z vinařského repertoáru. Způsob, jakým se vinařství snaží nahnat zisky, označil za „nejlepší oje*ávku“. „Cuvée neboli směska za 650 korun a k tomu erb Habsburg-Lothringen s knížecí korunou (úplná blbina) a pohádka o přání zvěčnělého Kadlíka. Aneb jak z libtardů vytáhnout prachy formou ‚easy money, bro‘. Za mě gratulace, nejlepší oje*ávka, jakou jsem za poslední měsíce viděl,“ hrozil se a závěrem konstatoval: „Tohle je totální ‚HLP‘ – hluboký lidský příběh. Tam už chybí jen srdíčko.“

„A tak tam fláknete erb rodu Habsburg-Lothringen, abyste ukázali, že vám jde jenom o prachy a jinak o tom víte kulový s přehazovačkou,“ vysmál se Tyl také erbu použitému na etiketě vína na počest Schwarzenberga.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

kolik z toho kšeftu jde potomkům knížepána ?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusecharl , 14.12.2023 20:02:57

|  7 |  0

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …