Pražská ČSSD za radniční peníze zaplatila luxusní dopis straníkům. Jak se to k vám dostalo? Tak reagovali oranžoví

23.05.2015 10:57

ParlamentníListy.cz obdržely od důvěryhodného zdroje několik informací o dění na Praze 3. Ta se do hledáčku našeho zájmu dostala již loni, a to především kvůli starostce Vladislavě Hujové z TOP 09, která si za radniční peníze užívala humry k obědu, nakupovala parfémy a další věci. Jak vidno, v této městské části nejde o nic netradičního. Do podobných kolejí se nyní po vzoru Hujové vydala oranžová lokomotiva sociální demokracie.

Pražská ČSSD za radniční peníze zaplatila luxusní dopis straníkům. Jak se to k vám dostalo? Tak reagovali oranžoví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politické plakáty v ulicích Prahy. Do termínu voleb zbývá týden

Kolem Prahy 3 se stále něco děje, tak by šla stručně charakterizovat politická situace na Žižkově. ParlamentníListy.cz jen za uplynulých několik dnů obdržely tři anonymní dopisy a zaznamenaly schůzky se zastupiteli, kteří anonymní tvrzení prakticky potvrdili. O co se jedná? Jako první je tu dopis. V obálce s logem městské části, na křídovém papíře, opět s logem městské části, ovšem nejedná se o radniční zpravodaj, ani sdělení. Tak o co jde? O pozvánku na schůzku, respektive na pravidelná setkání straníků ČSSD s představiteli této strany. Na dopise je podepsán jednak Ivan Holeček, který je na Praze 3 místostarostou Vladislavy Hujové, a rovněž David Gregor, taktéž sociální demokrat. Oba pány kromě oranžové knížky spojuje i podobné předvolební heslo.

To je ostatně k vidění na oficiálních stránkách soc. dem. na Praze 3 ještě nyní, víc než půl roku od voleb. Zatímco Holeček měl na letáčku touhu po "důstojném kulturním centru metropole", Gregor lákal voliče na "důstojný život". Zajímavé je i to, že ani jeden z nich není ve vedení Obvodního výkonného výboru Praha 3, navzdory tomu, že pracují na radnici, ačkoli právě toto OVV vede europoslanec Poche, o němž se to rozhodně říci nedá. "O tom si promluvte s Pochem a Kuciánem, před pár dny byl Kucián na setkání a nebylo pro něj moc příjemné," odvětil suše jeden ze sociálních demokratů, který byl na toto téma vůbec ochoten hovořit.

Přítelkyně Ropková a její "přítel" Poche doposud nezaznamenali, že už není rok 2014... (oficiální webovky ČSSD Prahy 3)

V dopise, který podle našich dvou zdrojů rozeslala ČSSD, není nic zásadního, útočného, ani negativního. Jen s tou výjimkou, že je celý v režii peněz městské části, tedy daňových poplatníků.

"Vážená přítelkyně, vážený příteli, velmi si vážíme podpory a důvěry, kterou jste do nás vložili a které si velmi vážíme. Na radnici naší MČ Prahy 3 fungujeme v roli Vašich zástupců a chtěli bychom vyslechnout a předávat Vaše podněty a připomínky. Uvědomujeme si však, že vzhledem k nízké frekvenci našich setkání v rámci místních organizací, jednou cca za 3 měsíce, nejsme schopni na všechny Vaše aktuální nápady a potřeby reagovat. Z tohoto důvodu bychom rádi zavedli pravidelná setkání u nás na radnici, kde bychom Vás informovali o aktuální situaci a zároveň vyslechli Vaši zpětnou vazbu," stojí ve zmíněném psaní.

"Šlo to do schránek a například já jsem to obdržel, aniž bych byl členem ČSSD, což vím přesně, protože jsem členem zcela jiné politické strany na Praze 3 a dotyční pánové mě samozřejmě znají," uvedl náš zdroj. Ten zpočátku informoval pouze formou anonymů, ale nakonec se nám podařilo jeho identitu ověřit a je pro ParlamentníListy.cz známá.

Naše chyba, zaplatíme! Akorát se to doposud nestalo... Vaše ČSSD Praha 3

Redakce se proto snažila ověřit, jaké náklady s dopisem souvisí a kdo za toto pochybení nese zodpovědnost. Ačkoli byl e-mail rozeslán prakticky všem zodpovědným v ČSSD na Praze 3, včetně lídryně - přítelkyně, jak se mezi sebou lidé v ČSSD oslovují, Ireny Ropkové, stejně jako na radnici, čelem se k němu postavil jediný člověk: místostarosta sociální demokracie Ivan Holeček, který je pod ním rovněž podepsán. "Ano potvrzuji, že se jedná o dopis, který jsme rozesílali straníkům. Nejde zde však o žádnou senzaci. Bohužel se stala administrativní chyba, kterou způsobila naše nová asistentka. Tuto chybu jsme zjistili ihned po odeslání. Náklady jsme si nechali ihned samozřejmě radnicí vyčíslit a zaplatíme je," napsal Holeček. Náklady na tisk a distribuci se snažily na Hujové panství získat také ParlamentníListy.cz, ovšem marně, nikdo nereagoval. Sekretářky, tiskové oddělení, kancelář starostky. Prostě nikdo.

"Jinak nejde o nic neobvyklého, pokud se setkávají stranické kluby se svými volenými zástupci v prostorách radnice. Dělo se to tak i v minulosti napříč politickým spektrem. Pomocí takového setkání jsme chtěli informovat členskou základnu o aktuálním dění na radnici a zároveň jsme chtěli znát jejich názor na některé konkrétní kauzy," uzavřel Ivan Holeček s dodatkem, odkud jsme dopis získali.

Jiný náš zdroj z vedení radnice však připouští, že se poté, co rozeslání prasklo, strhla mela. "Ano, byl tady z toho problém, ale s čím není. Když se podíváte, máte tady zaměstnanou dceru poslankyně TOPky Peckovou, máte tady řidiče, kterému Hujová proplácela vysoké náklady na provoz auta, máte tady její vzdálenou příbuznou, masérku, nyní v radě a podobně," uzavřel náš zdroj děsivé střípky z Prahy 3.

Tato radnice ovšem řešila i jinou věc, o níž naše redakce také informovala. Tou je uzavření specializované mateřské školky Buková. Radnice tvrdí, že k tomuto rozhodnutí dospěla Rada a nikdo v tomto postupu neshledal problém. Ovšem ParlamentníListy.cz získaly dopis z 20. února, tedy měsíc před usnesením Rady, ve které starostka Hujová píše, že školka bude uzavřena. Problematice jsme se detailně věnovali ZDE.

AKTUALIZOVÁNO Poté, co jsme článek uveřejnili, radnice Prahy 3 zaslala prostřednictvím tiskové mluvčí Ivy Vojtkové fakturu, která ukazuje, že ČSSD fakturu skutečně uhradila. Stejně tak z webovek socialistů na Praze 3 zmizely letáky k loňským volbám. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…