Starostka TOP 09, která jedla humry, šílí a huláká. Úředníci prý ničí dokumenty

08.08.2014 14:30

Poté, co se proti zvláštním praktikám starostky na Praze 3 vymezil i její šéf, předseda TOP 09 v Praze Jiří Vávra, získaly ParlamentníListy.cz svědectví hned od dvou úředníků městské části. Na úřadu městské části prý jedou naplno skartovačky a starostka Hujová šílí a vyhrožuje svým úředníkům.

Starostka TOP 09, která jedla humry, šílí a huláká. Úředníci prý ničí dokumenty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Starostka městské části Praha 3 Vladislava Hujová

ParlamentníListy.cz opakovaně upozornily na praktiky starostky Prahy 3 Vladislavy Hujové z TOP 09, která si za peníze daňových poplatníků nechala nejen proplatit oběd v luxusní restauraci za devět tisíc korun, ale také osobní věci jako oblečení, parfémy, brýle nebo boty za desítky tisíc.

Hujová poté v jednom z rozhovorů řekla, že vše je v pořádku a nevidí důvod, proč by ji měl kontaktovat někdo z vedení TOP 09. V tom se však spletla, neboť šéf pražské topky Jiří Vávra se do Hujové za utrácení pustil přímo ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz a zřejmě jí k tomu řekl své i soukromně.

Podle zjištění ParlamentníchListů.cz od dvou úředníků z třetí pražské městské části panuje v pátek na úřadu peklo. Starostka prý křičí, vyhrožuje úředníkům, je obklopena právníky a v účetnictví i smlouvách se pečlivě hledají další „nevhodné“ položky.

„Je to tu šílené. Starostka huláká, je hysterická, vyhrožuje právníky, vyhrožuje, jak nás tady všechny vyhodí, zničí, až bude znova zvolená, nikdo si neumí představit, co se děje,“ řekl naší redakci poměrně roztřeseným hlasem jeden ze zaměstnanců úřadu.

Druhý jeho slova potvrdil. „Ničí se dokumenty, hledají se všemožné smlouvy a věci, které by Hujovou mohly poškodit, a ona je neustále v obležení svých právníků, je vidět, že jste na něco kápli, jak se říká,“ uvedl naší redakci vysoký úředník třetí městské části v Praze.

„Řve tady na všechny, je hysterická, zlá, panikaří a prokazatelně se bojí, motá do toho něco o etickém kodexu a povinnostech úředníka,“ doplnil s tím, že nejvíc to nyní odnáší skartovače, kde se ničí dokumenty, a rovněž účetní systém, ve kterém se prohledávají a postupně procházejí všechny zásadnější věci.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…