Šéf cizinecké policie: Uprchlíci u nás nechtějí zůstávat, zatím

04.02.2016 23:00

Ředitel Služby cizinecké policie plukovník Milan Majer ve čtvrtečních Událostech, komentářích České televize promluvil o uprchlické krizi. Hrozí, že Česko letos zasáhne mohutná migrační vlna?

Šéf cizinecké policie: Uprchlíci u nás nechtějí zůstávat, zatím
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

„Česká republika je pořád tranzitní zemí. Nemáme žádné informace o tom, že bychom měli být pro uprchlíky cílovou zemí,“ uklidňoval hned v úvodu. „Je ale třeba říci, že do Německa v loňském roce přišlo přes milion lidí, a je otázka, co se stane s těmi, kteří budou odmítnuti se žádostí o azyl. Nedomnívám se, že se tito lidé budou chtít vrátit do svých zemí,“ upozornil ředitel s tím, že tito běženci možná zkusí podat žádost o azyl také u nás.

Česko se ale snaží dát cizincům jasně najevo, že budou zadrženi, proběhne pokus o jejich identifikaci a o následné navrácení do země, ze které do Česka přišli. Po celou dobu tohoto procesu budou uprchlíci, kteří nepožádají o azyl v České republice, zadrženi v detenčním zařízení a nedostanou možnost cestovat dál do Německa či jiných zemí.

„Za poslední čtyři týdny v letošním roce jsme zachytili 41 migrantů, což jasně ukazuje, že je trend klesající. Někdy to není třeba nikdo,“ doplňoval host. V dobách největší krize loni v létě to ale bylo i přes pět set.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…