Ve Velké Británii prý migranti přišli na nový trik. Využívají těhotné ženy

18.12.2016 9:30

Server Britského bulvárního deníku The Sun přináší informace o novém triku, který někteří migranti využívají k tomu, aby mohli zůstat na území Spojeného království. Vyhledávají těhotné ženy a tvrdí, že nosí jejich dítě.

Ve Velké Británii prý migranti přišli na nový trik. Využívají těhotné ženy
Foto: pixabay.com
Popisek: Těhotná žena, ilustrační foto

Šéfinspektor pro ostrahu hranic a migraci varuje, že se ve Spojeném království rozmáhá nový obchod. Migranti, kteří chtějí získat povolení k pobytu ve Velké Británii, vyhledávají zranitelné těhotné ženy a nabízejí jim falešný sňatek. Doufají, že tak budou moct v Británii zůstat. O nenarozených dětech pak tvrdí, že jsou jejich.

Úřady už si posvítily na tisíce sňatků, u nichž existovalo podezření z takovéhoto nekalého jednání. Během šesti měsíců tohoto roku – od března do září – mělo být šetření podrobeno na 23 948 plánovaných sňatků. 17 818 párů bylo umožněno sňatek uzavřít. Podrobnější šetření bylo zahájeno u 6 130 párů, ale u některých vypršel zákonný časový limit, aniž bylo šetření dokončeno.

Celý článek naleznete zde.

Odhaduje se, že ročně využije k setrvání v Británii falešného sňatku až 10 000 migrantů. Ministerstvo vnitra se s tím sice pokouší něco dělat, jenže podle zpráv úřadu pro ostrahu hranic a migraci jsou opatření příliš těžkopádná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…