Spojení mezi homosexuály a pedofily se najít dá. Nytrová nic skandálního neřekla. A 80procentní výskyt AIDS mezi gayi… Obránkyně rodiny Jochová promlouvá o dost choulostivých věcech

06.08.2016 4:52

ROZHOVOR Výbor na obranu rodičovských práv a Mladí křesťanští demokraté pořádají pod záštitou kardinála Dominika Duky a předsedy Ekumenické rady církví v ČR Daniela Fajfra Den pro rodinu. Předsedkyně Výboru na obranu rodičovských práv (VORP) Jana Jochová vysvětlila smysl celé akce. Má bránit tradiční rodinu proti homosexualismu a požadavkům genderu. Jochová upozorňuje na věci, o kterých se na veřejnosti moc nemluví…

Spojení mezi homosexuály a pedofily se najít dá. Nytrová nic skandálního neřekla. A 80procentní výskyt AIDS mezi gayi… Obránkyně rodiny Jochová promlouvá o dost choulostivých věcech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prague Pride 2015

Proč pořádáte Den pro rodinu?

Protože jsme tady taky, ne? (smích) Máme dlouhodobý pocit, že rodina – otec, matka, děti – není mediálně zajímavá. Přitom podle nás je to ten skutečný stavební kámen lidské společnosti; když ten se hroutí – a on se dnes, jak vidíme, hroutí – hroutí se s ním i celá společnost (to také vidíme!). No a my tento základní stavební kámen chceme podpořit, chceme mu navrátit privilegované postavení, chceme, aby podpora funkčních rodin byla to, co politikové budou skutečně dělat, aby se rodiny cítily bezpečně, získaly prestiž, aby bylo „in“ mít děti, hodně dětí. Aby stát jasně věděl, co je rodina, aby se do ní zároveň co nejméně míchal – tedy nechal jí autonomii a co největší svobodu v tom, jak bude vychovávat své děti. Ale zároveň aby ji podporoval i ekonomicky.

Ve svém prohlášení uvádíte: „Chceme zamezit agresivnímu prosazování homosexuálního životního stylu jako zcela rovnocenného tradičním svazkům ve školách. Děje se tak denně pod záminkou prevence homofobie či transfobie a jde o zcela umělé zastrašování.“ Můžete uvést nějaké konkrétní příklady „agresivního prosazování homosexuálního životního stylu jako zcela rovnocenného tradičním svazkům ve školách“ či případného zastrašování?

Najděte si stránky www.duhoveseminare.cz a podívejte se, co vše se dnes může vašim dětem dostat do školy – a to už i do té základní. V té jejich takzvané duhové prevenci spolupracují i s certifikovanou společností, která má laicky řečeno razítko od MŠMT, že do škol mohou. A protože každá škola dnes musí nějaký program minimální prevence mít, brána je otevřená. Jeden ze seminářů také nabízí diskusi o těch samozvaných homoparentních „rodinách“, no a je tam i mapka škol, kde všude už tyto semináře probíhají. A když se vám to nelíbí, hádejte, co z vás udělají? Homofoba, zpátečníka, ultraněco...

Kdybych se zeptal jako major Terazky: „Vojín Kefalín, čo je to homofóbia a čo je to ten gender?“ Jak byste to vysvětlila obyčejným smrtelníkům nevzdělaným v genderologických studiích?

Problém je, že dnes se za homofobii v podstatě považuje už jen prostý nesouhlas s homosexuálním životním stylem, což není původní význam toho slova. Ten znamenal nenávist či až šikanu ke konkrétním takto žijícím osobám. Označení homofob se stalo nálepkou k označení nesouhlasného názoru. Definovat gender pro laiky je těžké, protože genderologická studia žádnou jednoduchou definici nenabízejí, to množství směrů uvnitř se občas samo mezi sebou hádá. Pro běžného člověka je to poměrně nepřehledný obor, který ovšem na druhou stranu má ambici okupovat a vlamovat se do všech oblastí lidského života, třeba i do financí – dokonce i rozpočty českých ministerstev musí být přijímány s větou o genderové vyrovnanosti... Na druhou stranu nedávno jsem na nějakém videu zaslechla definici, která se týkala psychologie genderu. Vyprávěla ji tam jedna velmi studovaná doktorka, která se to pokoušela vysvětlit, cituji, takto: „Je to obor, který zkoumá, jak se to uděje, že se z lidí stávají muži a ženy.“

Jak se v našich školách projevuje prosazování teorie gender a jak ve veřejnoprávních médiích, jak rovněž uvádíte?

O tom, že se na školství živí či spíše přiživuje množství různých neziskovek, se mluví a ví dlouho. Genderová ideologie se dostává do všech oblastí lidského života, tedy i do škol a médií. Školní prostředí bývá oblíbeným cílem pseudovědeckých výzkumů genderologické „vědy“, bohužel pak tyto různé studie ovlivňují školskou politiku, nenápadně se dostávají do učebnic, vzdělávacích plánů a tak dále a tak dále. Média zase bývají pod drobnohledem genderologické vědy, jestli třeba používají ten správně vyvážený slovník a samozřejmě se do nich prosazují čím dál víc ta „správná“ témata.

Protestujete proti sexuální výchově. Můžete uvést nějaké příklady, co je na ní tak hrozného?

Podívejte se na film Sexuální výchova v Čechách, tam se  podařilo natočit jedno školení pedagogů v sexuální výchově. Školitel u těchto dospělých lidí postupoval úplně stejně, jako pak postupuje u dětí. Pedagogové mimo jiné pod jeho vedením předvádějí, kolik sprostých či takzvaných lidových názvů pro pohlavní orgány znají a vrcholem školení je pozdrav, kdy jim školitel podává ruku navlečenou v kondomu. Toto kritizujeme už dávno, přesto je stále možné se s tímto na českých školách potkat. Rodiče často ani nenapadne, že by ve škole něco takového mohlo být, protože když vám do informací napíšou – kultivace sexuálního jazyka – nečekáte, že ty sprosté výrazy, které vaše dítě ještě neznalo, se na takovém kurzu výborně naučí.

Co si myslíte o projevu Pavlíny Nytrové?  A je nějaká spojitost mezi homosexuály, pederasty a pedofily?

Mrzí mě, že nebyl nějak více připravený, paní poslankyně se tématu věnuje už dlouho, tak by člověk čekal, že takovou věc bude mít rozmyšlenou jasně, což bohužel tak nevypadalo. Na druhou stranu ve Sněmovně zaznívají často mnohem strašnější projevy, dokonce lži a málokdy se z toho dnes dělá aféra, tak je zvláštní, že zrovna z jejího projevu se pokoušeli udělat skandál. Protože nic skandálního neřekla. Spojitosti mezi těmi vámi jmenovanými skupinami se jistě najít dají, například společnost českých pedofilů se již nějakou dobu řadí mezi účastníky Prague Pride a snaží se s nimi spojit těsněji. Prague Pride před dvěma lety toto těsnější spojení odmítl, protože by je to mediálně poškodilo, na druhou stranu třeba jen čekají, až dozraje čas jako v případě registrovaného partnerství, které napřed chtěli jen bez adopcí, ale nyní nastal čas, že? Tak ať si každý ty spojitosti najde sám. Není to tak těžké...

Co říkáte nálezu Ústavního soudu, který registrovaným partnerům povoluje adopci dětí, a co říkáte návrhu zákona, který je ve Sněmovně?

Ústavní soud rozhodl podle určité logiky a dnešního čím dál většího důrazu na boj proti diskriminaci, to se dá pochopit, ale samozřejmě s tím nemusíme souhlasit.

Existují statistická data, uvádí je například socioložka Gabriela Kuby, že homosexuálové jsou mnohem promiskuitnější, tvoří zhruba čtyři procenta populace, ale je u nich 60 procent všech případů AIDS... Není i toto riziko pro společnost a pro děti?

Paní Kuby má velkou výhodu, že zná prameny, studie a není jen tak možné nad ní mávnout rukou. I u nás jsou statistiky Státního zdravotního ústavu a ty jasně říkají, že za loňský rok téměř 80 procent (78,2 %!) ze všech osob nakažených HIV, patřilo do komunity homosexuálních mužů. Tedy jedna minorita má obrovský problém s vysoce ošklivou nemocí. Bohužel, když to řeknete nahlas a poukážete, jaká mohou být rizika třeba i v případě těch nyní diskutovaných adopcí, nebudete dostatečně společensky korektní.

Jakým způsobem by měl stát podpořit rodiny? Daňovým zvýhodněním? Nižšími sociálními odvody?

Podívejte, já nejsem ekonom, abych tyto konkrétní věci posoudila, domnívám se, že nízké daně i odvody jsou dobrá cesta, ale nestačí. Když vymýšlíte pořád nová a nová slaďování profesního a mateřského života žen, přičemž de facto jde hlavně jen o to, aby ženy musely jít do práce dříve, vlastně na ně vyvíjíte nepřímý nátlak, aby to udělaly, aby daly děti do jeslí a školek už od útlého věku, tak tohle není rodinná politika.

Imigranti podle vás nevyřeší problém se stárnoucí populací a s důchody?

Nevyřeší...

Dělá současná vláda dost pro rodiny?

Po té ekonomické stránce se podařilo něco dobrého prosadit, ale ta ideová stránka věcí je naprosto scestná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jak to bylo v Německu po válce. Jan Schneider i o nás, SSSR a USA

9:24 Jak to bylo v Německu po válce. Jan Schneider i o nás, SSSR a USA

Údajná denacifikace Západního Německa je čirý mýtus, tvrdí někdejší disident, signatář Charty 77, pr…