Tomáši Úlehlo, jste hrdina! ocenili rebela naši čtenáři. A přidali varování

12.08.2013 16:11

Z PROFILU Valašský rocker něco vydrží. Tak reaguje poslanec Tomáš Úlehla na varování před údajně pomstychtivou ODS. Strana ho ze svých řad vyloučila za to, že nehlasoval proti Rusnokově kabinetu. Úlehla najednou zodpověděl téměř dvě desítky dotazů čtenářů ParlamentníchListů.cz. Prozradil také, co plánuje v budoucnu.

Tomáši Úlehlo, jste hrdina! ocenili rebela naši čtenáři. A přidali varování
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec za ODS Tomáš Úlehla

Na poslance Tomáše Úlehlu se poté, co nehlasoval proti důvěře vládě Jiřího Rusnoka, sesypala drsná kritika od některých spolustraníků a dalších politiků. Byl označován za zrádce. Lidé ho bombardovali dotazy, nadávkami. Každá mince má ale i svoji druhou stranu. Přišlo i mnoho pozitivních reakcí, které poslance chválili za to, že se dokázal postavit nařízení strany, za což byl záhy z ODS vyloučen.

Tomáš Úlehla vytrvale odpovídal na svém facebookovém profilu a nyní zareagoval na sedmnáct dotazů čtenářů ve svém profilu na ParlamentníchListech.cz.

„Televizi se nevyhýbám!“

„Pane poslanče, proč chcete mluvit jen v ODS. Pokud je to, jak píšete, navštivte televizi a učiňte veřejné prohlášení včetně jmen osob, co na Vás činí nátlak. Tím předejdete spekulacím a překrucování vašich interpretací,“ vyzýval čtenář Úlehlu. „Ale vždyť já se TV nevyhýbám!“ reagoval poslanec.

Čtenáři Tomáši Úlehlovi adresovali především poděkování za jeho neúčast na hlasování. „Děkuji moc, že jste se nezúčastnil hlasování o důvěře vládě a jednal s konáním pro naše spoluobčany a ne jenom pro poslance. Přeji hezký den, držím pěsti, neboť pan Kuba, i když je to opět loutka a tajtrdlík, Vám bude dělat problémy,“ dostal varování. „Valašský rocker něco vydrží… Děkuji!“ odpověděl v pondělí odpoledne exčlen ODS a poslanec Úlehla.

Údajně zlodějská TOP 09 a ODS končí

„Jste frajer, konečně ten zlodějský spolek TOP 09 + ODS skončí. Gratuluji,“ vzkazuje uživatel ParlamentníchListů.cz. „Počkáme si… Ale děkuji,“ odpověděl.

Tomáše Úlehlu chválí i ti, kteří sami ODS nikdy nevolili. „Pane poslanče, nejsem a nikdy nebudu volič ODS, ale vaše rozhodnutí neúčastnit se hlasování o důvěře vládě oceňuji. Nesouhlasím s tím, že kdo nehlasuje s námi, hlasuje proti nám. A to, co předvádějí dnešní politické strany, nemá s opravdovou demokracií nic společného. Opět se mi potvrzuje, že jsou politické strany ‚na nic‘ a kdyby byli poslanci opravdu nezávislí a opravdu odpovědní jen svým voličům, kteří je zvolili, tak by to v ČR muselo vypadat úplně jinak,“ rozepsal se čtenář PL.cz.

Byl to hrdinský čin

Poslanec na to v odpovědi přiznal, že to nebylo vůbec snadné rozhodnutí. „Pane poslanče, Kuba vás nazval zbabělcem. Já osobně jsem přesvědčen, že váš čin je možno pojmenovat jako ‚hrdinský‘. Vážím si vás,“ obdržel poslanec další příznivou odezvu. „Potěšil jste mne…,“ odpověděl stručně.

„Děkujeme za včerejší postoj a věřte, že odchodu z ODS po Vašem vyloučení litovat nemusíte, důležité je mít čisté svědomí! Budete se nějak v politice angažovat dál?“ zajímala se čtenářka. „Rád bych se vrátil tam, odkud jsem byl ‚vystrnaděn‘, tedy do komunální politiky ve Zlíně,“ prozradil poslanec Úlehla v odpovědi.
 

Nemusíte jen přihlížet... Vyzkoušejte si také službu, kterou Vám nabízí ParlamentníListy.cz - najděte si svého politika, ohodnoťte jeho práci, nebo se zeptejte na to, co Vás zajímá: PROFILY politiků


Poslanec Tomáš Úlehla jako jeden ze dvou zákonodárců ODS aktivně nehlasoval proti důvěře vládě Jiřího Rusnoka. Z ODS za to byl velmi záhy vyloučen. Krátce před samotným hlasováním přišel s tímto vyjádřením:

Chce být znovu primátorem Zlína

„Dnes jsem se rozhodl nehlasovat proti vládě Jiřího Rusnoka. Současně ji ani nepodpořím. Rozhodl jsem se tak pro postoj, který není sice výhodný pro mne, ale je dobrým řešením pro ČR i pro ODS: Jsem přesvědčený, že občané ČR chtějí, aby se začaly řešit jejich problémy a politická scéna přestala stravovat sama sebe. Země potřebuje vyvést z problémů, jako jsou vysoká nezaměstnanost, potřebujeme podpořit podnikatelský sektor a nastartovat tak ekonomiku. Nemá smysl strávit další rok v neustávajících politických půtkách a nejistotě. Zájem občanů a značka ČR jsou pro mě prioritou,“ řekl jednoznačně.

Poslanec Úlehla, jak prozradil i v odpovědi na webu ParlamentníListy.cz, plánuje návrat do komunální politiky jako lídr nezávislého sdružení, které založí. Rád by se stal zlínských primátorem, kterým už byl v letech 2002 - 2006. Spolu s manželkou podniká, provozují restauraci na Praze 1. Členem ODS byl od roku 1994.
 

Další dotazy Tomáši Úlehlovi můžete posílat prostřednictvím jeho profilu:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…