Město Vyškov pomůže dotacemi rybářům i myslivcům

19.06.2017 7:32

Zvýšení retenční schopnosti obou nádrží, zkvalitnění podmínek pro chov ryb, odbahnění desítek tisíc kubíků usazenin, zpevnění cest a celkově lepší možnost přístupu cyklistů a pěších. Vyškovská radnice spolu s vyškovskými rybáři dokázala v případě obou Kačenců vytvořit prostředí pro odpočinek a krátkodobou rekreaci Vyškovanů.

 Město Vyškov pomůže dotacemi rybářům i myslivcům
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Plány tím ovšem nekončí. „Lokalita se víc zpřístupnila široké veřejnosti, což nás nesmírně těší. Mezi Velkým a Malým Kačencem nicméně zůstal víc než padesát let starý společný objekt klubovny a skladu mysliveckého spolku a moravského rybářského svazu, rádi by jej spravili,“ poznamenal vyškovský místostarosta Karel Jurka.

Myslivecký spolek Haná proto požádal město o finanční pomoc. Vyškovští zastupitelé nakonec na svém posledním zasedání schválili sumu 200 tisíc korun. Dotace půjde z rezervy města. „Společně jsme dospěli k závěru, že objekt je třeba generálně opravit tak, aby znovu vytvářel pracovní, společenské a skladové podmínky pro činnost obou neziskových organizací. Pomůžeme tím i k propagaci myslivosti a rybářství,“ naznačil místostarosta.

Organizace chtějí práce ve velké míře zajistit formou brigád členů obou spolků. Náklady na opravu se mají vyšplhat k půl milionu korun.

K Moravskému rybářskému svazu, místní organizaci Vyškov navíc směřuje i dalších 200 tisíc korun. Organizace, jejíž členská základna překračuje 1100 členů, požádala město o pomoc při nákupu vozidla. Poslouží k převážení ryb, které jsou využívané k zarybnění chovných a sportovních revírů, a také k zabezpečení úklidu na jednotlivých revírech. „Pomůže jim také v rámci činnosti rybářského kroužku pro děti. Individuální dotace půjde rovněž z rezervy města,“ upřesnil místostarosta Jurka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…