Aš: Radní schválili dodavatele projektu na stavební úpravy dvou objektů v Nedbalově ulici

26.06.2018 16:00

Na schůzi konané dne 11. června schválila rada města výsledek výběrového řízení na dodavatele projektové dokumentace na stavební úpravy objektu v Nedbalově ulici a pověřila starostu města k podpisu smlouvy o dílo se zhotovitelem Ing. Arch. Václavem Zůnou.

Aš: Radní schválili dodavatele projektu na stavební úpravy dvou objektů v Nedbalově ulici
Foto: wikipedia
Popisek:

Vítězná cena projektové dokumentace, která bude obsahovat studii ekonomicky výhodného řešení, projektovou dokumentaci pro stavební povolení a dokumentaci pro vlastní provedení stavby, činí 1,8 miliónu korun (včetně DPH). Součástí ceny je také autorský dozor.

Projektová dokumentace bude řešit stavební úpravy budov, vedených v evidenci pod č. p. 1702 a 2053 (pozn.: jedná se o budovy situované blíže k Chebské ulici). Cílem projektu je modernizace uvedených budov za účelem zřízení komunitního centra pro seniory, ve kterém bude 10 až 25 samostatných bytů o velkosti 40 – 45 m², s bezbariérovým přístupem. Součástí centra bude společenská místnost.

V záměru je také několik bytů o velikosti 23 až 52 m² a dva krizové byty kategorie 3 + kk.

Stavební úpravy mají rovněž snížit energetickou náročnost budov, výměnu slaboproudých rozvodů a novou přípojku kanalizace. Řešeno bude také využití okolních pozemků o výměře cca 4300 m² (parkové a sadové úpravy).

Termínem zahájení prací na projektové dokumentaci, která bude maximálně přizpůsobena k využívání dotačních titulů, je 1. červenec 2018, termínem ukončení pak 31. srpen příštího roku.

Areál v Nedbalově ulici město Aš před časem odkoupilo od Karlovarského kraje. V části je ubytovna, kterou postupně modernizuje městská společnost TEBYT, v další vznikne uvedené komunitní centrum s byty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…